Kocēnos gaidāms ģitārista Reiņa Jaunā koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kokmuižas promenādes dīķī Kocēnos 16. jūlijā notiks noskaņu mūzikas vakars, kurā uzstāsies mūziķis, ģitārists Reinis Jaunais, medijus informē Kocēnu novada domē.

Koncertu būs iespējams baudīt, vizinoties ar laivām pa Kokmuižas dīķi, kā arī ikviens aicināts klausīties koncertu no krasta – Kokmuižas promenādes apkārtnē –, līdzi ņemot savu pledu. Būs pieejama laivu noma.

Ģitārists Reinis Jaunais noskaņu vakarā uzstāsies ar koncertprogrammu ''Zeme'', kas pirmatskaņojumu piedzīvos festivālā “Rīgas ritmi”. Šī koncertprogramma vienlaikus ir Reiņa Jaunā topošā albuma priekšvēstnesis, kuru plānots publicēt vasaras beigās.

Reinis Jaunais par programmu stāsta: "Zeme ir mūsu planētas nosaukums, kuru par mājām sauc visi pasaules iedzīvotāji. Vienlaikus nosaukums simbolizē zemi, no kuras auglības mēs visi esam kritiski atkarīgi. Pandēmijas izraisītās krīzes laikā mēs varējām apjaust, cik ļoti planētas iedzīvotāji ir savstarpēji saistīti, jo ekonomiskās un arī kulturālās globalizācijas dēļ mūsu darbības var novest pie sekām otrā pasaules malā. To atspoguļo gan Austrālijas ugunsgrēki, kuru dūmu gredzeni apvija planētu, gan vīrusa straujā izplatība, četros mēnešos nokļūstot teju katrā valstī, gan arī pozitīvi piemēri, tādi kā dažādu cilvēktiesību kustību rašanās, kuras ar sociālo tīklu palīdzību lavīnveidīgi izplatījās pa visu pasauli.

Jaunā koncertprogramma un gaidāmais albums manifestē starpkultūru dialogu, solidaritāti un toleranci šajā sarežģītajā pasaules vēstures brīdī.''

Par mūziķi      

Reinis Jaunais regulāri koncertē gan Eiropā gan arī ārpus tās, piemēram, Turcijā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Reiņa Jaunā instrumentālās kompozīcijas var atpazīt seriālos, kā arī TV un radio raidījumos, citas dziesmas savukārt pabijušas Latvijas radiostaciju topos. Mūziķis izdevis sešus oriģinālmūzikas albumus, bet viņa ģitārspēles manieri reizēm var atpazīt arī citu Latvijas mūziķu dziesmu ierakstos, kuros Reinis ir uzaicināts piedalīties kā ciemiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti