Koalīcija atbalsta nacionālās koncertzāles izveidi Kongresu namā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Koalīcija sēdē pirmdien, 7. februārī, atbalstījusi nacionālās akustiskās koncertzāles izveidi Kongresu namā. Par to pēc varas partiju pārstāvju tikšanās paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). 

Premjers sacīja, ka koalīcijas sēdē uzklausīts kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība), kurš izklāstījis līdzšinējo nacionālās akustiskās koncertzāles izveides procesu.

Valdošo partiju pārstāvji politiski atbalstījuši koncertzāles attīstību Kongresu namā, teica premjers, norādot, ka tuvākajā laikā šis jautājums tiks skatīts valdībā.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") sacīja: izskatās, ka nacionālās akustiskās koncertzāles projekts būs dzīvotspējīgs, jo tam atbalstu paudusi arī Rīgas pašvaldība.

"Šķiet, ka samezglojums ir pārvarēts un turpmākais ir tikai praktiskas dabas jautājums," piebilda Pavļuts.

KONTEKSTS:

Valdība 2020. gada 16. jūnijā atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) rosinājumu attīstīt Rīgas akustiskās koncertzāles būvniecību Elizabetes ielā 2, Kronvalda parkā. Vairāki arhitekti cēla trauksmi par koncertzāles būvniecībai izvēlēto vietu, norādot, ka ēka ir padomju laika modernisma arhitektūras mantojums un to nojaukt nevajadzētu.

Kultūras ministrs vērsās pie Latvijas Arhitektu savienības (LAS), aicinot arhitektu kopienu vienoties par kopīgu nostāju attiecībā uz nacionālo koncertzāli. LAS kā piemērotākās novietnes ar vislielāko potenciālu attiecībā uz stratēģisko un pilsētvides attīstību, kā arī ietekmi uz nākotnes sabiedrību Nacionālās akustiskās koncertzāles būvniecībai izvirzīja trīs vietas: Andrejsalu, Rīgas Kongresu namu un Rūpniecības preču tirgus teritoriju. Ministrs atzina, ka katrai tām ir savi izaicinājumi, taču, viņaprāt, būs iespējams vienoties par vienu no šīm trim piedāvātajām novietnēm.

LAS darba rezultāts tika prezentēts Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta attīstības komitejai, kurā tika pieņemts lēmums par atbalstu Rīgas Kongresu nama pārbūvei par koncertzāli. Par projekta atbalstīšanu turpmāk būs jālemj arī Rīgas domei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti