Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Ar filmas "Mans laulību projekts" pirmizrādi sākas Riga IFF

Jauno džeza mūziķu pirmā tikšanās ar klausītājiem

«Klubs Biedrība» dod iespēju jaunajiem mūziķiem satikties ar klausītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas Latviešu biedrībā jau pāris mēnešus iemājojis klubs ''Biedrība", kas vairākus vakarus nedēļā aicina baudīt koncertus un citus kultūras notikumus. Lai piedāvātu mūzikas vidusskolu audzēkņiem iepazīt savu nākamo profesiju reālajā dzīvē, jaunatvērtais klubs ''Biedrība" savā programmā vietu atvēlējis arī pavisam jauniem mūziķiem. Šo iespēju jau izmantojuši džeza mūzikas studenti no Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas.

Kluba ''Biedrība" mūzikas pasākumu menedžere Inese Bērziņa skaidro: "Viena no ambīcijām bija šī vēlme, ka viņi varētu pie mums ļoti labā skaņā, labā atmosfērā baudīt savus pirmos profesionālos koncertus."

12. oktobra vakarā klausītāji pulcējās un silti uzņēma Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas džeza nodaļas audzēkņus. Viņu pedagogi atzīst – šāda prakse ir mācību procesā ļoti nepieciešama. "Jo ātrāk sāk, jo ātrāk pierod pie tā, ka ir jāgatavo programma, pie tā, ka ir jāuzstājas publikai, pie tā, ka ir kaut kāda atbildības sajūta, tā ka, man šķiet, šī ir tiešām vienreizēja iespēja viņiem arī laicīgi to visu sākt," stāsta Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagogs Krists Saržants.

Vidusskolas gaitas uzsākuši tikai pirms mēneša, bet jau kopā saspēlējušies ir 1. kursa audzēkņi, kas uz skatuves kāpa ar lielu enerģiju. "Manuprāt, ir ļoti labi, jo mēs kā kurss esam vispār diezgan saskanīgi. Mēs ļoti ātrā laikā sadraudzējāmies, mums ļoti patīk kopā muzicēt, tā ka bija diezgan viegli," saka jaunā mūziķe Līva Kristiāna Zīverte.

Arī 4. kursa mūziķiem, kam koncertu pieredze ir lielāka, šis vakars bija satraukuma pilns. Ko jaunie mūziķi atzīst par svarīgāko, lai uzstāšanās izdotos? "Noteikti klausīšanos vienam otrā, ko mums visu laiku arī māca skolā. Jā, tas ir vissvarīgākais – dzirdēt sevi, dzirdēt citus reāli, un to vislabāk var darīt tad, kad ir labi iemācīts repertuārs," saka Matīss Barons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti