Klubā «Melnā piektdiena» notiks metālistu saiets «Melnā piektdiena, 13»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas kluba "Melnā piektdiena" ieviestā tradīcija atzīmēt piektdienas, kas iekrīt kalendāra 13. datumā ar metālistu koncertu, arī šogad nav izņēmums.

Piektdien, 13.februārī, klubā "Melnā piektdiena" Rīgā notiks metālistu saiets "Melnā piektdiena, 13". Koncertā spēlēs grupa "Diseim", "Sovvaļnīks", "Urskumug", "Aghor", "Mayla", "Zieminieki" un citi.

"Diseim" ir pašmāju vecās skolas "death metal" grupa. Ar veiksmīgo debijas albumu "Holy Wrath", kas izdots ASV, grupa turpina muzicēt, tomēr drīzumā gaidāms jauns albums.

"Sovvaļnīks” ir Latgales vārda nesējs pasaulē, kas savā mūzikā apvieno latgaļu valodu un dzeju, ievijot to melanholiska folkroka un metālmūzikas apdarē.

Aktīvā apritē lēnām atgriežas grupa "Urskumug", kas savulaik, spēlēja šamanisku "tribal black metal", bet mūsdienās jau citā sastāvā grupas skanējums pielīdzināms "black/death metal".

"Aghor" ir igauņu "death metal" grupa, kas iespaidojusies no 90.gadu "death metal" un vecās skolas pankroka.; Grupas sastāvā darbojas mūziķi no citām igauņu grupām - "Loits", "Pohjast", "Bestia".

"Mayla" grupas dalībnieki iepriekš guvuši pieredzi tādās grupās kā "Asthma", "Sacramental", "Begotten" un citās. Grupas skanējumu vislabāk raksturos vārdu salikums "death metal/deathcore". "Mayla" šobrīd strādā pie debijas albuma.

Savukārt grupa "Zieminieki" ienesusi jaunas vēsmas pašmāju pagrīdes "black metal" skatuvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti