Kultūras ziņas

Gaidāma Ievas Balodes izstāde "Baiļu cilpa"

Kultūras ziņas

Atklāta Ivara Miķelsona izstāde "Pieskaries man…"

Klavierstāsti ar Evertu Sundju

Klavierstāsti ar Evertu Sundju – Rīgā aizvadīts igauņu dziedātāja solokoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sev neierastā formātā Rīgā, "Hanzas peronā", savus Latvijas fanus intīmā solo klavierkoncertā priecēja igauņu dziedātājs Everts Sundja. Daudzi viņu atceras kā Latvijā iecienītās grupas "Ewert and The Two Dragons" solistu. Koncertā mūziķis piedāvāja klausītājiem līdz šim vēl neatskaņotu mūziku, kā arī populārāko savu dziesmu klavierversijas.

Igauņu mūziķi Evertu Sundju Latvijā vairāk zina kā grupas "The Two Dragons" solistu, dziesmu autoru un mūzikas izpildītāju. Mūziķa karjeru Sundja uzsāka pirms 20 gadiem kā solo mākslinieks. Koncerts "Hanzas peronā" esot atgriešanās solo formātā. 

"Kad es uzsāku muzicēt, šis bija manas karjeras pamatā. Esot vēl pusaudzim, klavieres vienmēr bija kopā ar mani. Tās bija manā istabā, vienmēr manā ceļā. Es vienmēr tās spēlēju. Ļoti daudzas manas dziesmas radušās tieši pie klavierēm. Tas ir nedaudz bailīgi atkal to darīt pēc tik daudziem gadiem. Bet priekš manis tas tiešām ir visa sākums," stāsta mūziķis.

Koncertā izskanēja Evertam Sundjam nozīmīgu dziesmu kaverversijas, kā arī līdz šim neatskaņotas kompozīcijas. Bet kā saldais ēdiens publikai bija mūziķa izpildītās "Ewert and The Two Dragons" Latvijā populārākās dziesmas.

Tieši ar Latviju un Rīgu Evertam Sundjam saistās spilgtas un neaizmirstamas atmiņas. Viņš stāsta: "Grupai "Ewert and The Two Dragons" šeit bija trīs vai četri koncerti. Mums bija iespēja spēlēt Rīgā "I Love You" bārā. Un mēs ar puišiem runājām – jā, mēs to izdarījām! Devāmies uz citu valsti! Un es atceros, tas bija tik mīļi. Tur bija ļoti maz vietas, bārs bija pārpildīts, un cilvēki dziedāja līdzi. Mūsu albums bija nesen izdots. Atmiņas ir tās labākās!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti