KLAUSIES: Margarita un Roberts Balanas izdod debijas albumus un saņem Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Margarita un Roberts Balanas apbalvoti ar Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas balvu "Divsimtgades stipendija" un laiduši klajā debijas albumus sadarbībā ar "Linn Records", informēja mūziķu pārstāvji.

Šogad Londonas Karaliskā mūzikas akadēmija atzīmē 200 gadu jublieju. Par godu šim notikumam 2018. gadā tika ieviesta "Divsimtgades stipendija", pateicoties anonīmam ziedojumam 1,7 miljonu mārciņu apmērā. Šī ir akadēmijas prestižākā stipendija, par kuras ieguvējiem kļuvuši Margarita un Roberts Balanas.
 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Margaritas Balanas debijas albuma centrā ir Kamila Sensānsa pirmais čella koncerts, kas ierakstīts sadarbībā ar britu diriģentu Benu Palmeru un Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas stīgu orķestri.

Ar Margaritas Balanas čellu, kuru darinājis Šarlzs Adolfs Gands (Charles Adolphe Gand), tika spēlēts šis skaņdarbs tā pirmatskaņojumā 1873. gadā, kad to izpildīja čellists Augusts Tolbeks (Auguste Tolbecque).

Diskā iekļauti arī citi Sensānsa skaņdarbi. Margarita Balanas kopā ar Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā studējošo latviešu arfisti Elizabeti Gulbi ierakstīja "Gulbi" – no Kamila Sensānsā "Dzīvnieku karnevāla". Ar starptautiski atzīto ķīniešu pianisti Ke Ma tika ierakstīta Sensānsa 2. sonāte fāmažorā čellam un klavierēm, "Priére", kā arī "Tango" no miniatūrās operas "Lola".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Roberts Balanas savā albumā atklāj klasiskās mūzikas un džeza satikšanās punktus Nikolaja Kapustina, Morisa Ravēla un Dmitrija Šostakoviča daiļradē. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Roberts Balanas kopā ar ķīniešu pianisti un vairāku starptautisku konkursu laureāti Siqian Li ieskaņoja Nikolaja Kapustina virtuozo sonāti vijolei un klavierēm (1992. g.), kurā atspoguļojas komponista gūtā pieredze, strādājot par džeza pianistu Maskavā 20. gadsimta piecdesmitajos un sešdesmitajos gados. Šis darbs ir papildināts ar divām Šostakoviča miniatūrām no komponista skaņdarbu cikla "24 prelūdijas". Albumā atrodama arī Ravēla atpazīstamā ''Pavane pour une infante defunte'' un otrā Vijoļsonāte, kurai vidusdaļu komponists tālajā 1923. gadā uzrakstījis blūza stilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti