Rīta Panorāma

Vokālā grupa Framest 10.jubilejā atver "Dainu skapi"

Rīta Panorāma

Rīta panorāma sveic skolotājus

Intervija ar Rihardu T. Endriksonu

Klāt nepieradinātās mūzikas festivāls «Skaņu mežs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 2.oktobrī, koncertzālē "Palladium" Rīgā notiks nepieradinātās mūzikas festivāla "Skaņu mežs 2015" pirmais koncertvakars, kas būs veltīts ritmiskajai mūzikai un eksperimentiem tajā.

Vakara zvaigzne būs britu elektronikas mūziķis un basģitārists "Squarepusher", kurš jau 90.gados kļuva par vienu no pasaulē redzamākajiem tā dēvētās IDM (inteliģentā deju mūzika) eksponentiem, pārstāvot izdevniecību "Warp Records", kas vēl nebijušā veidā apvienoja indī mūziku un eksperimentus elektronikā. Rīgā "Squarepusher" prezentēs audiovizuālo šovu, kā arī materiālu no pēdējā albuma "Damogen Furies" un agrākus skaņdarbus.

Festivāla pirmajā vakarā uzstāsies arī robustas, trokšņainas un strukturāli neparedzamas deju mūzikas producents "Powell" no Lielbritānijas, kā arī virkne aktuālu mūziķu no jaundibinātās novatoriskās mūzikas platformas "Shape", to skaitā "trance" mūzikas dekonstruētājs Lorenco Senī, portugāļu "afro-house" pārstāvis "DJ Nigga Fox", duets "Pasajera Oscura", kas savā mūzikā apvieno elektroakustiskās mūzikas, tehno un tumšās ambientās mūzikas elementus, kā arī pašmāju "Mārtiņš Roķis alias N1L", kura jaunizdotais ieraksts "Wrong Headspace" nupat tika nosaukts par "nedēļas EP" populārajā britu ierakstu veikalā "Boomkat".

"Skaņu mežs 2015" turpināsies arī nākamnedēļ - 9. un 10.oktobrī tas noritēs mūzikas namā "Daile" Rīgā, piedāvājot uzsvērtu žanrisku daudzveidību. Koncertvakaros būs dzirdama Frederika Rževska vēlīnā klaviermūzika paša komponista izpildījumā, Kristofa Hīmana "kino ausij", dīdžeja un producenta Džeimsa Holdena dzīvās elektroniskās mūzikas uzstāšanās, kā arī daudzi citi priekšnesumi.

"Skaņu mežā" tiek īstenots arī vērienīgs sadarbības projekts ar norvēģu festivālu "Insomnia" - "Eksperimentālās mūzikas bākas: Rīga - Trumse". Projektā abi festivāli "apmainījušies" ar māksliniekiem, kā arī pasūtījuši vairākus jaundarbus.

"Skaņu mežs" notiek 13.reizi. Festivāla mērķis ir atainot jaunākās norises mūzikā, piedāvājot aktuālus eksperimentus no visdažādākajiem mūsdienu mūzikas laukiem, ieskaitot deju mūziku, brīvo improvizāciju, laikmetīgo mūziku un radikālākas elektroniskās un rokmūzikas formas.

Šā gada septembrī medijs "Electronic Beats" nodēvēja "Skaņu mežu" par vienu no desmit gaidītākajiem eksperimentālās mūzikas pasākumiem Eiropā, savukārt žurnāls "The Wire", recenzējot festivāla 2014.gada izlaidumu, norādīja: "Latvijai ir daudz ar ko lepoties."

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti