Rīta Panorāma

Latvijā iegūtais minerālūdens veidojies pirms 20 000 gadu

Rīta Panorāma

Lielajā mežacūku populācijā vainojami mednieki

Senās mūzikas festivāls

Klāt 20. Senās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viduslaiku, renesanses un baroka mūzikas cienītāji tiek aicināti uz 20. starptautisko Senās mūzikas festivālu, kas no 8.līdz 12.jūlijam norisināsies Rīgā, Mazajā Mežotnes pilī un Rundāles pilī.

Saruna ar Vari Klausītāju un Lauru Grozu-Ķiberi par Senās mūzikas festivālu
00:00 / 18:24
Lejuplādēt

Varbūt kādam senā mūzika liekas 30. gadu valsis un tango, bet šeit runa ir par baroka laikmetu, un tas ir 17.gs.,18.gs. sākums un tie ir slavenie baroka lielmeistari - Bahs, Hendelis, Vivaldi, angļu baroka komponists Persils. Un, protams, ka Latvijā tas viss ārkārtīgi labi iederas, jo mums taču ir Rundāles pils, kas ir viena no baroka pērlēm visas pasaules kontekstā. Tieši tāpēc arī šeit tas viss ļoti labi piestāv, un, protams, mums ir arī mūziķi, kas ar to ļoti aizraujas un kuriem to ļoti patīk darīt," gandarīts ir "Latvijas koncertu" programmu direktors Arturs Maskats.

Senās mūzikas festivāls piedāvā iespēju ar mūzikas starpniecību mūsdienu cilvēkam iejusties viduslaiku, renesanses un baroka laikmetā. Festivāla koncerti pulcē klausītājus Vecrīgas baznīcās un koncertzālēs, savukārt svētku kulminācija notiek Latvijas krāšņākajā baroka pilī - Rundālē.

Ik gadu festivālā piedalās izcili senās mūzikas ansambļi ne tikai no Eiropas, bet arī no ASV, Brazīlijas, Kolumbijas un pat Jaunzēlandes. Krāšņi senlaicīgi tērpi, senie instrumenti, autentisks atskaņojums un seno laiku uguņošana neatstās vienaldzīgu nevienu festivāla apmeklētāju.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti