«Klasika» aicina uz kamermūzikas koncertu Latvijas Radio pirmajā studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

17.oktobrī plkst.18 Latvijas Radio pirmajā studijā un tiešraidē programmā "Klasika" skanēs neparastas kamermūzikas koncerts, kas tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Tajā katrs ar savu krāsu kvartetā, trio, duetos un solo uzmirdzēs soprāns Elīna Šimkus, flautiste Sondra Lejmalniece, arfiste Ieva Šablovska, ar saksofonu un armēņu duduku – Ainars Šablovskis. Tiešraides koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

Programmā - Jāņa Mediņa, Makša Rēgera, Tūres Rangstrēma, Gustava Bumkes (Gustav Bumke), Kārenas Tanakas, Karlosa Salsedo, Semjuela Bārbera, Annes Marī Mimē, Edvarda Vatsona skaņdarbi un armēņu tautas dziesma "Rīts Luso".

Savukārt Jēkaba Jančevska "Šūpuļdziesma" balsij, flautai, armēņu dudukam un arfai šajā vakarā piedzīvos pirmatskaņojumu.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai pa e-pastu (vietu skaits ierobežots). Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 17. oktobrī no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas.

"Meklējot iespējas dažādot "Klasikas" rīkoto studijas koncertu piedāvājumu, lūkojāmies pēc jauniem tembrāliem salikumiem, un šajā koncertā uzaicinātie mākslinieki šķiet īsts atradums," klāsta koncerta producente Māra Šuba. "Sondra Lejmalniece un Ieva Šablovska darbojas pazīstamajā trio „Silk”, bet dažkārt arī citos sastāvos, kā tas būs šoreiz, kad viņām pievienosies dziedātāja Elīna Šimkus un ar saksofonu vai armēņu duduku – arī Ainars Šablovskis. Izvēlētajā programmā klausītājiem tiks piedāvātas teju desmit atšķirīgas sastāvu kombinācijas. Programma gluži apzināti veidota īpaši krāsaina."

Plašāka informācija par programmu un māksliniekiem – Latvijas Radio 3 "Klasikas" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti