Rīta Panorāma

Intervija ar Mairu Dzelzkalēju-Burmistri

Rīta Panorāma

Intervija ar Vilni Ķirsi "Vienotības" Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs

Intervija ar Kasparu Zemīti

Klajā nākusi Kaspara Zemīša otrā ģitārspēles mācību grāmata «Sešas stīgas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tajā ir ne tikai ģitārspēles pamati, bet arī mūzikas notis un ieteikumi no mūziķa personiskās pieredzes uz skatuves.

Sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu “Rīta Panorāma” Zemītis uzsvēra, ka pats svarīgākais esot ģitārspēli mācīties regulāri. Interese par šo mākslu pēdējā laikā esot ievērojami pieaugusi. “Svarīgi ir veidot elitāro slāni, kas spēlē profesionālā līmenī,” pauda Zemītis.

Otrajā grāmatā “Sešas stīgas” ģitārspēles pamati ir iekļauti dažādi ģitārspēles pamatvingrinājumi, instrumenta nošu apguves pamati, dueti ar CD vai skolotāju, skaņdarbi, etīdes un pazīstamas dziesmas ar vienkāršiem akordiem, vingrinājumi tehnikas attīstīšanai u.c. Grāmata noderēs plašai auditorijai  –  sākot no bērniem un beidzot ar pieaugušajiem, kuri vēlas sākt ģitārspēles apguvi.

Grāmatu “Sešas stīgas” var iegādāties grāmatnīcā “Jānis Roze”, pavisam drīz tā būs pieejama arī citās grāmatnīcās visā Latvijā, informēja mūziķa pārstāvji. 

Kaspars Zemītis ir mūziķis ar vairāk nekā 20 gadu skatuves pieredzi un spēlē dažādos sastāvos un mūzikas stilos. 2016. gadā tika izdota Zemīša pirmā grāmata “Sešas stīgas” par ģitārspēles apgūšanas pamatiem. Savu pirmo albumu “Mana lūgšana” mūziķis izdeva 2015. gadā, kurā apkopota paša rakstītā mūzika un aranžējumi. Zemītis spēlējis leģendārajā grupā “Time After Time”. Regulāri muzicē ar Intara Busuļa "Abonementa orķestri", akustisko ģitāru trio “AG 3’”, sadarbojas dažādos muzikālos projektos ar Daumantu Kalniņu, Lindu Leen, Renāru Kauperu, Aiju Andrejevu, Jāni Stībeli, Igo u.c.. Realizēti brīnišķīgi projekti kopā ar Latvijas Radio kori un Valsts akadēmisko kori “Latvija”, sadarbojies ar operdziedātāju Elīnu Šimkus, Ilonu Bageli, Evitu Zālīti, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu. Sadarbībā ar Agra Daņiļeviča deju skolu “Dzirnas” izveidota jauna programma “Dejas ar stīgām”.

Paralēli skatuves darbībai Kaspars Zemītis strādā kā lektors Latvijas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā (LJVMA) un Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā, pasniedzot jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli. Viņš ir pirmais  mūziķis Latvijā, kas ieguvis maģistra grādu ģitārspēlē LJVMA. Uzreiz pēc JVLMA maģistrantūras beigšanas uzsācis arī aktīvu solo koncertdarbību, veiksmīgi apvienojot klasisko mūziku ar mūsdienīgo, parādot akustiskās ģitāras nebeidzamās iespējas. Pirmais solokoncerts Zemītim notika 2013. gada 30. aprīlī Rīgas Doma baznīcā ar unikālu koncertprogrammu “Eklektika”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti