Kultūras ziņas

Kazlēns un mazie skatītāji mācās skaitīt

Kultūras ziņas

Startē pirmais festivāls "Ladyfest Riga"

Gaidot Jāņa Lūsēna 60. jubileju

Klajā nākusi grāmata par komponistu Jāni Lūsēnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jānis Lūsēns trešais jeb Jānis Lūsēns trešajā paaudzē – radoša personība, draugs, kolēģis, bet vispirms jau viens no zināmākajiem latviešu komponistiem. Ar Jāni Lūsēnu kā personību un mūziķi tagad var iepazīties arī Ingunas Baueres grāmatā. No otrdienas tā pieejama grāmatnīcās.

“Ar mūziku pirkstu galos” – šo moto varētu pierakstīt visiem komponista Jāņa Lūsēna radošajiem aizsākumiem un paveiktajam. Tas arī nodrukāts uz ''Zvaigzne ABC'' izdotās Ingunas Baueres grāmatas “Jānis Lūsēns trešais” vāka. Autore atzīst, ka grāmatas līdzautore drīzāk ir Lūsēna māte, jo tieši viņa darbam atvēlēja lādi ar simtiem fotogrāfiju, interviju un pierakstu par dēla radošo un ikdienas ceļu.

Autore stāsta, ka ideja par grāmatas veidošanu esot bijusi pašam Jānim Lūsēnam. Tuvojas 60 gadu jubileja, abi ar Baueri ir liepājnieki. Kāpēc ne?

Grāmatā apkopotie fakti stāsta par Jāni Lūsēnu kā cilvēku. Arī pats neslēpj, ka viņā mēģina sadzīvot divas dabas – kurzemnieku vēsums un latgaliešu karstasinība. Un, iespējams, tieši tādēļ viņā dzimst kaislīgas un romantiskas dziesmas.

Jāņa Lūsēna 60 jubileja tiks atzīmēta arī ar četriem lielkoncertiem. Rīgā, Rēzeknē un komponista dzimšanas dienā 7. aprīlī Liepājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti