Klajā nākusi grāmata «Aiz ezera balti bērzi...» par diriģenti Terēziju Broku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Klajā nākusi grāmata “Aiz ezera balti bērzi...” par izcilo Latgales diriģenti, pedagoģi, Dziesmu un deju svētku Goda virsdiriģenti Terēziju Broku un viņas devumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā.

Grāmata tapusi, sadarbojoties Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldei ar literāti un žurnālisti Annu Rancāni. Darbs pie grāmatas materiālu apkopošanas sākās jau 2015. gada pavasarī. Tās bija sarunas klātienē ar pašu Broku, ar viņas kolēģiem, koru dalībniekiem, radiniekiem, darbu bibliotēkā un arhīvos.

Terēzija Broka grāmatu nesagaidīja – diriģente šogad 22. oktobrī 93 gadu vecumā aizgāja mūžībā.

Anna Rancāne
00:00 / 00:57
Lejuplādēt
“Manuprāt, tā grāmata, vismaz es tā centos darīt, lai tā būtu Latgales vēsture, jo Terēzes Brokas mūžs ir kā Latvijas vēsture, jo viņa ir gandrīz Latvijas vienaudze - viņa dzimusi 1925. gadā. Tikai nedaudz jaunāka par Latviju; gan Latgales vēstures, tā laika Latgales inteliģenta cilvēka liktenis, mūžs ar visām vēsturiskajām peripetijām.

Man bija ārkārtīgi liels prieks satikties ar tik unikāli gudru un bagātu personu un tai pašā laikā ļoti, ļoti kautrīgu.

Es ļoti ceru, ka šī grāmata nonāks to cilvēku rokās, kuri Terēzīti gan pazina, gan mīlēja, kuriem viņa daudz ko nozīmēja, kuri dziedāja viņas koros, kuri dziedāja lielajā Dziesmu svētku kopkorī, un man ir liels prieks, ka arī šogad lielajos Dziesmu svētkos viņa arī bija, un viņa mums ir atstājusi tādu ļoti gaišu staru aiz sevis,”  saka grāmatas autore Anna Rancāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti