Klajā nāks «Dzelzs vilka» albums «Perfekta rītdiena»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

3.decembrī klajā nāks latviešu rokgrupas "Dzelzs vilks" jaunais pilnmetrāžas albums "Perfekta rītdiena". Ieraksta atklāšana notiks 3.decembrī plkst. 19 Vecrīgā, klubā "Depo".

"Dzelzs vilka" jaunajā albumā "Perfekta rītdiena" ir iekļautas 11 kompozīcijas. Albuma producent ir Gints Sola, tas ierakstīts ārpilsētas studijā "Eli". Albums "Perfekta rītdiena" nāks klajā mūzikas izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" paspārnē. Albuma vizuālo noformējumu radījis mākslinieks Viesturs Staņislavskis.

Albuma "Perfekta rītdiena" ierakstā piedalījusies "Dzelzs vilka" mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāras), Kaspars Tobis (sintezatori), Mārcis Judzis (bungas) un Kārlis Alviķis (basģitāra). Ierakstā piedalījušies arī viesi - dziedātājas Anita Intaite un Elizabete Lāce, kā arī Valērijs Cīrulis (balss).

"Radot albuma materiālu, viens no mūsu galvenajiem izaicinājumiem bija turpināt pilnveidot un attīstīt to mūzikas novirzienu, ko paši esam radījuši. Bija svarīgi nepadoties apkārtējām ietekmēm, ko piedāvā mūzika pasaulē, svarīgi turpināt savu stāstu un skanējumu. Mūzikas ģenerācijā nav svarīga izteiksmes līdzekļu un zīmju atpazīstamība, bet gan emocionāli saturisks vēstījums un visam pāri - komunikācija ar publiku," saka grupas līderis Juris Kaukulis.

"Dažos albuma skaņdarbos ir izdevies iekonservēt kopējās saspēlēs pirmreizību, bet ir arī dziesmas, kas slīpētas līdz brīdim, kamēr kāds uzņemas pateikt: "Stop - ir gatavs!". Mērķis ir viens mūzikas un domas audums, kur dziesmas ieguļas kopējā ainā, nevis tiekšanās uz atsevišķām nodaļām, kas neiederas stāstā," norāda "Dzelzs vilka" mūziķis Kaspars Tobis.

"Perfekta rītdiena" būs jau trīspadsmitais grupas "Dzelzs vilks" studijas albums. "Dzelzs vilka" iepriekšējais studijas albums "Dzīvnieks pilsētā" nāca klajā 2011.gadā, tas saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kā labākais roka albums.

29.oktobrī "Dzelzs vilks" nodeva klausītājiem albuma pirmo singlu - dziesmu "Tu vilki nakti", kas nokļuvusi pašmāju raidstaciju apritē. "Ir sajūta, ka "Dzelzs vilka" jaunākā ieraksta stāsts varētu sākties tieši tā - ar, iespējams, liriskāko dziesmu no gaidāmā albuma, vēl atstājot noslēpumā gaidāmās plates raksturu. "Tu vilki nakti" ir albuma jaunākā dziesma, ieskaņota šī rudens sākumā. Šajā stāstā ir kaut kas no vasaras brīvības un siltuma, reizē - arī kaut kas neizbēgami skumjš, kas pavada visas lietas, kas aiziet," par dziesmu saka Juris Kaukulis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti