Klajā nāk pēdējais «Pink Floyd» albums «The Endless River»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

10.novembrī klajā nācis angļu rokgrupas "Pink Floyd" studijas albums "The Endless River".

Kā jau esam vēstījuši, "The Endless River" ir pirmais grupas izdotais albums pēdējo 20 gadu laikā. Tajā iekļautas 18 iepriekš nedzirdētas dziesmas.

Ieraksta tapšanā piedalījās grupas dalībnieki Deivids Gilmors, Niks Meisons un Ričards Raits, kurš 2008.gadā aizgāja mūžībā. Rodžers Voterss, kurš pameta grupu 1985.gadā, nav piedalījies albumā dzirdamo dziesmu radīšanā.

"Pink Floyd" dalībnieks Deivids Gilmors pavēstījis, ka "The Endless River" ir pēdējais grupas albums. Niks Meisons norādījis - maz ticams, ka grupa kādreiz nospēlēs albumu "dzīvajā". Viņš arī atzinis, ka būtu sarežģīti nospēlēt koncertu bez nelaiķa Ričarda Raita.

Kā teikts paziņojumā "Pink Floyd" oficiālajā mājaslapā, albuma "The Endless River" materiāls tapis jau 1993.gadā, kad grupa strādāja pie albuma "The Division Bell" izdošanas. Mūzikas sesijās tapušais materiāls bijis pārāk apjomīgs vienam albumam. 2013.gadā Deivids Gilmors un Niks Meisons pārskatīja saglabājušos audioierakstus un nolēma, ka dziesmas, pievienojot jaunas un mūsdienīgas detaļas, ir jāizdod albumā.

"The Endless River" ir instrumentāls albums. Tikai dziesmai "Louder Than Words" tapis jauns teksts. To sacerēja Deivida Gilmora sieva Pollija Semsone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti