Klajā nāk Daigas Mazvērsītes foto un atmiņu brošūra - veltījums Jānim Peteram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

9.jūnija vakarā Rīgā atvērs Daigas Mazvērsītes sarakstīto foto un atmiņu brošūru par Jāni Peteru - dzīve dziesmā, dzejā un mūzikā. Tā veltīta dzejnieka 75 gadu jubilejai.

Brošūrā ir apskatītas visas dziesmas, kas skanēs dzejnieka jubilejas koncertā jūnija beigās - to vēsture, dažādas nianses, tas, ko klausītāji līdz šim nav zinājuši.

Autore Daiga Mazvērsīte stāsta, ka dziesmu grāmatā uzsvērts tas, kā Jāņa Petera dzejnieka talants atradis savu pielietojumu tieši populārajā mūzikā.

"Es mēģināju apzināt, pirmkārt, visus komponistus, kas ir sacerējuši savas dziesmas ar Jāņa Petera dzeju, otrkārt, kādi dziedātāji šīs dziesmas ir izpildījuši. Līdz ar to tur ir dziedātāju vērtējums par Jāni Peteru - kā izklausās viņa dziesmu vārdi, vai tie ir viegli izdziedami vai grūti izdziedami. Tur ir arī, protams, Raimonda Paula vērtējums par savu izcilo ilggadējo sadarbības partneri, jo, protams, ar Raimonda Paula mūziku visvairāk Jāņa Petera dzeja ir skanējusi. Un arī paša dzejnieka tādi atmiņu uzplaiksnījumi," norāda Daiga Mazvērsīte.

Atvēršanas svētki norisināsies 9.jūnijā plkst. 18 kultūras vasarnīcā "Esplanāde".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti