Klajā nācis «Grey Vevet Trio» debijas albums «Tas, ko tu vēlies…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izdevniecības "Tuviem un tāliem" paspārnē klajā nācis muzikālās apvienības "Grey Vevet Trio" debijas albums CD formātā "Tas, ko tu vēlies...".

Muzikālā apvienībā "Grey Vevet Trio" spēlē profesionālu akadēmisko izglītību ieguvušie mūziķi Evija Mundeciema (flauta), Arta Tarasova (čells) un Rihards Goba (ģitāra). Apvienība sevi pozicionē ne tikai kā koncertizpildītājus, bet arī kā īpašus fona mūziķus, kuru repertuārā ir rūpīgi atlasītas un speciāli šim sastāvam aranžētas dziesmu melodijas. "Grey Vevet Trio" neizklaidē publiku skaļos šovos, bet nelielai auditorijai domātos kamerkoncertos.

Grupas dalībniece Evija Mundeciema saka: "Latviešu tautai ir ļoti daudz brīnišķīgu melodiju, sākot jau ar sensenām tautasdziesmām. Mēs joprojām radām dziesmas, kas paliek - kā netveramas saites starp pagātni un tagadni, tevi un mani, starp to, kas ir realitāte un to, ko es vēlos. Mēs esam satikušies, lai kopā satvertu šīs mūzikas pērles tādā garāmslīdošā veidā, lai klusi pabūtu sajūtās, ko dāvā mūzika, kad mirklis jau sen, sen pagājis."

Debijas albumam aranžējumi tapuši sadarbībā ar komponistu Jāni Lūsēnu, kurš šoreiz instrumentālā versijā interpretējis populāras latviešu komponistu dziesmas. Albumā iekļauta Imanta Kalniņa "Buramdziesmiņa", "Ar straumēm uz jūru", "Mežā", "Alvas zaldātiņi" un "Bimini", Renāra Kaupera "Mazā bilžu rāmītī", Jāņa Lūsēna "Mazu brīdi pirms" un "Ja es būtu", Valta Pūces "Ronjas un Birka duets" , grupas "Instrumenti" dziesma "Zemeslodes", Mārtiņa Brauna "Es nesatiku tevi" un Ulda Stabulnieka "Tik un tā".

Darba pamatnoskaņa ir atbilstoša sniegotajam laikam - apcerīgi mierīga un romantiska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti