Rīta Panorāma

Saeima balsos, vai AT priekšsēdētāja amatā apstiprināt Aigaru Strupišu?

Rīta Panorāma

Drošība uz ceļa: velobraucēji būs ļoti daudz

Skype saruna ar Borisu Rezņiku un Valdi Pavlovski

Klajā laista Valda Pavlovska un Borisa Rezņika dziesma «Es gribu tevi apskaut»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pie klausītājiem nonākusi jauna dziesma “Es gribu tevi apsaukt” – tās vārdu autors ir Valdis Pavlovskis, komponists – Boriss Rezņiks. Dziesmu iedziedājis Atis Ieviņš. Mākslinieki LTV raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja, ka dziesma tapusi kā atbilde šim laikam, kad ilgi nav iespējams tikties ar sev tuvajiem cilvēkiem.

Valdis Pavlovskis skaidroja, kā radies dziesmas impulss: “To punktiņu man pielika tas, ka tīmeklī varēja redzēt tik daudzus ļoti emocionālus notikumus – kā vecmāmiņa nevar piedalīties sava mazbērna sagaidīšanā, vai cilvēks nevar atvadīties no sava tuvinieka bērēs.

Ļoti bieži pietrūkst tā emocionālā apskāviena vai rokas spiediena, vai uzsitiena uz pleca – tā fiziskā kontakta.”

Pavlosvskis atzīmēja – dziesmas autoriem nav bijis uzdevums šādu dziesmu radīt. “Mēs ar Borisu gatavojāmies “Eolikas” 40 gadu jubilejai un rakstījām citas dziesmas. Tas man uzjundīja kaut ko, un tā tas dažu dienu laikā radās,” atklāja mākslinieks.

Savukārt dziesmas komponists Boriss Rezņiks stāstīja, ka mūzika tapusi vien pāris dienu laikā un atvainojās klausītājiem par to, ka dziesma ir tik skumīga. “Tas man nav raksturīgi. Laikam tā ir visskumīgākā dziesma, ko mūžā esmu uzrakstījis.

Bet es ceru, ka pēc kāda laika šī dziesma nebūs aktuāla un viņu vairs neklausīsies. Es ceru, ka tas notiks diezgan ātri.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti