Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Zentu Tretjaku

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Guntaru Ķirsi

Ķirsis: «Vīnes klasika» eksplodēs koncertizrādē Spīķeros

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Spīķeru koncertzālē 19. februāra vakarā būs tiešām eksplozija visādā ziņā. Tur būs bumba tiešā un pārnestā nozīmē, jo bumba tiks piekārta pie koncertzāles griestiem, stāstot par festivāla "Vīnes klasika" koncertizrādi "Bēthovens un citas planētas", Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāj "Latvijas koncertu" direktors Guntars Ķirsis.

Koncertizrādes video režiju ar 3D videoprojekcijām veidojis Roberts Rubīns, savukārt pianists Juris Žvikovs koncertuzvedumā uzstāsies "ar Bēthovenu un vēl citiem komponistiem, ar visu to, kas ir ap Bēthovenu, kā viņš redz Bēthovena mūziku saistībā ar mūsdienu komponistiem", stāsta Ķirsis, piebilstot, ka gaidāms "pilnīgs Kosmoss".

"Būs "Steinway" klavieres, būs mazās rotaļu klavieres un vesels lērums visādu citu instrumentu, kas varbūt pat nav saistīti ar klavieru spēlēšanu," turpina Ķirsis.

Jau vēstīts, ka festivāls "Vīnes klasika" tika atklāts ar koncertu 12. februārī Lielajā ģildē. Turpat Lielajā ģildē 27. februārī gaidāms arī festivāla noslēguma koncerts, kurā uzstāsies pianiste Diāna Ketlere, vijolnieks Sergejs Malovs un "Sinfonietta Rīga" Normunda Šnē vadībā.

Savukārt 18. februārī plkst. 19 Dzintaru koncertzālē ar koncertu “Vīnes klasika. Mocarta klavierkoncerts un Bēthovena simfonija” uzstāsies Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Koncerta soliste - pianiste Aurēlija Šimkus.

Kā "Rīta Panorāmai" stāsta Ķirsis, uz šo koncertu, iespējams, atlikušas vien dažas biļetes.

Festivāls „Vīnes klasika” notiek reizi divos gados.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti