King Charles sarīko pārsteiguma koncertu Vecrīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

22.oktobra rītā Latvijas Radio Pieci.lv viesojās ekstravagantais britu mūziķis King Charles. Pēc sarunas ar Tomu Grēviņu King Charles kā vienkāršs ielu muzikants uzstājās Doma laukumā pie Latvijas Radio mājas.

King Charles Latvijā ieradies 21.oktobrī, lai popularizētu savu koncertu Rīgā, "Palladium" koncertzālē, kas notiks 5.decembrī. Negaidītā viesošanās Pieci.lv ēterā un nelielais koncerts Doma laukumā nebūs pēdējā King Charles aktivitāte Latvijā.

Sarunā ar Tomu Grēviņu mūziķis atklāja, ka viņš līdz šim nekad nav uzstājies improvizētā koncertā uz ielas garāmgājējiem. Tomēr pēc Toma Grēviņa uzaicinājuma viņš piekrita to izmēģināt turpat pie Latvijas Radio mājas Doma laukumā.

Lai pieradītu, ka viņš patiešām ir īstais King Charles, mūziķis piekrita savā oficiālajā "Twitter" kontā veikt ierakstu par to, ka pēc mirkļa viņš muzicēs uz ielas Rīgā. King Charles atzina, ka muzicēt uz ielas tik vēsā un agrā rītā ir gana ekstrēmi.

Sanākušie mūziķa fani uzstāšanos novērtēja atzinīgi. „Es esmu bijusi uz visiem viņa koncertiem Rīgā un ir acīmredzams, cik ļoti viņam šeit patīk. Es vakar arī lasīju tviterī, ka viņš tuvojas Rīgai, tāpēc... (..) Nobastoju franču valodas stundu.. bet skolotāja neko neteica,” saka mūziķa cienītāja Ruta. Viņai piekrīt Unda un Anna, kuras riskējušas nokavēt pirmo mācību stundu skolā.

King Charles pastāstīja, ka līdzšinējās viesošanās Latvijā bijušas īslaicīgas - pēc nospēlēta koncerta mūziķis uzreiz devies tālāk, bet šoreiz mūziķis Latvijā pavadīs vairākas dienas, lai popularizētu 5.decembrī gaidāmo koncertu Rīgā.

"Šī ir pirmā reize neatkarīgās Latvijas vēsturē, kad kāds Rietumeiropas mūziķis ir speciāli ieradies Latvijā krietnu laiku pirms sava koncerta, lai to popularizētu un iegūtu vēl lielāku atpazīstamību. Nav melots, ka Latvija patiešām ir valsts, kurā Čārlzam Kostam jeb "Ķēniņam Kārlim" ir vislielākā atpazīstamība, taču ir liekulīgi teikt, ka dzimtenē neviens viņu nezina - King Charles ir cēlies no tā paša folka brīvdomātāja "tusiņa", no kura nāk "Mumford & Sons", "Noah And The Whale" un Laura Mārlinga, bet viņa koncerti aizvadītajā vasarā izskanēja visos Lielbritānijas lielākajos festivālos," stāsta Pieci.lv mūzikas redaktors un ētera balss Toms Grēviņš.

"Fakts, ka mans rīta šovs ir vienīgā radio pārraide Latvijā, kurā King Charles šogad viesojas pats personīgi, ir mana regulāra atbalsta un labas draudzības nopelns daudzu, daudzu gadu garumā," norāda Toms Grēviņš.

Ekstravagantais mūziķis King Charles, īstajā vārdā Čārlzs Kosta, ir viens no daudzsološākajiem britu alternatīvās, indie un folkroka skatuves pārstāvjiem, turklāt viņu viennozīmīgi var dēvēt par vienu no gaidītākajiem māksliniekiem Latvijā. Šovasar "Positivus" festivālā King Charles koncerts bija visapmeklētākais festivāla trīs dienu laikā.

Socioloģijas un antropoloģijas students Čārlzs Kosta, jau no bērnības izglītots mūzikā, sākotnēji tomēr vēlējās kļūt par ārstu, bet pēc ķīmijas skolotāja nopēluma, meklēja sevi citur. Atradies mūzikā, jau kā Kings Čārlzs viņš kļuva par pirmo britu, kas jebkad uzvarējis starptautiskajā dziesmu konkursā Nešvilā. Šobrīd top dziedātāja otrais albums, un vēl joprojām ielikt viņu kāda konkrēta mūzikas stila rāmjos nespēj un nevēlas ne mūzikas kritiķi, ne viņš pats.

Sarunā Pieci.lv King Charles atklāja - viņš joprojām uzskata, ka "Positivus" ir labākais festivāls, lai arī tas nebūt nebija vienīgais aizraujošais festivāls, kur aizvadītajā vasarā mūziķis ir uzstājies.

Decembrī mūziķis atgriezīsies "Palladium" koncertzālē ar jaunu programmu, kurā līdzās dziedātāja lielākajiem hītiem tiks izpildītas arī jaunas kompozīcijas no drīzumā gaidāmā otrā studijas albuma.

"Es ceru, ka 5.decembra koncertā es varēšu prezentēt jaunu singlu un parādīt, kā tas viss [albums] varētu skanēt, kad tiks izdots 2015.gadā," norādīja King Charles, atklājot, ka viņa muzikālajā skanējumā būs jaušamas pārmaiņas.

Līdz šim vērienīgākā Kinga Čārlza uzstāšanās bijusi uz prestižās Glastonberijas festivāla skatuves, bet viņa paša lielākais sapnis ir reiz dziedāt uz mēness. „Es gribu uzstāties uz mēness. Es nezinu, cik ilgi dzīvošu, bet domāju, vēl manas dzīves laikā mēs varēsim doties uz mēnesi un pabūt tur kādu laiku, un es gribu būt pirmais uz mēness ar ģitāru,” optimistisks ir Kings Čārlzs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti