Kultūras ziņas

Izstāde par to, kā nav

Kultūras ziņas

Senas dziesmas jaunās skaņās

Ķelnes mūziķi apceļo Latviju

Ķelnes mūziķi apceļo Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Intensīvās Rīgas koncertdzīves izlutinātie viesmākslinieku uzstāšanos raduši baudīt galvaspilsētas lielākajās un populārākajās koncertzālēs. Bet pastāv arī izņēmumi – šonedēļ Latvijā viesojas Ķelnes simfoniskais orķestris, kura mērķis ir ne tikai apceļot Latviju, bet arī sniegt dažus bezmaksas koncertus, turklāt ārpus galvaspilsētas.

Ādaži, kas atrodas nepilnas pusstundas braucienā no Rīgas centra, administratīvi skaitās lielciems, un jau piecus gadus tas var lepoties ar modernu Kultūras centru. Lai arī šeit regulāri notiek dažādi pasākumi, Ķelnes simfoniskā orķestra piedāvājums sniegt bezmaksas koncertu bijis patīkams pārsteigums. 6.oktobra vakarā simfoniskās mūzikas cienītāji bija aizņēmuši visas 400 zālē esošās vietas.

“Mums nav nekādu prasību, viss ir brīnišķīgi, zālē skaņa ir brīnišķīga, ko vēl vairāk varētu vēlēties,” uzsver diriģents Ulrihs Gēgels.

Ķelnes simfoniskai orķestris, kas nākamgad atzīmēs 50 gadu jubileju, Latvijā viesojas, apvienojot muzicēšanu ar tūrismu. Rudenīgais laiks, ekskursijas pa Latvijas skaistākajām vietām ne tikai izklaidē, bet arī iedvesmo mūziķus.

“Vai koncertzāle būs pilna vai nē, tas nav svarīgākais, būtiska ir kultūras apmaiņa starp dažādām tautām un kolektīviem, kas Eiropā šodien ir ļoti svarīgi. Baltija šajā kontekstā ir ļoti pateicīgs galamērķis radošiem kolektīviem,” skaidro tūres menedžeris Manfrēds Vāgeners.

Ķelnes simfonisko orķestri 9.oktobrī būs iespējams dzirdēt arī Rīgā, Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti