Rīta Panorāma

Multimediāla izrāde "Gaismas raksti" atklāj Latvijas simtgadi

Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts SIA Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu

J. Kaukulis un "JJO" izdod mītisku dziesmu "Salti pūta ziemas vēji"

Kaukulis un «Jauno Jāņu orķestris» laiž klajā dziesmu «Salti pūta ziemas vēji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mūziķis Juris Kaukulis un jaunā folka apvienība “Jauno Jāņu orķestris" (JJO) laiž klajā dziesmu “Salti pūta ziemas vēji”. Siguldas puses ziemīgajos pakalnos tapis arī mistisks mūzikas video.

Dziesma “Salti pūta ziemas vēji” ir pirmā vēstnese no pavasarī gaidāmā grupas otrā albuma (iepriekš izdots "Kālabad" (2013)). Tāpat "JJO" arī izziņo jaunā albuma atklāšanas koncertu 30. aprīlī mūzikas namā “Daile”.

Savukārt 27.janvārī "JJO" uzstāsies "Garšu festivālā" Siguldas pilsdrupās.

 

Apvienība "Jauno Jāņu orķestris", dzimusi kā grupas "Dzelzs vilks" folkmūzikas atvasinājums, turpina darboties neatkarīgi, nosaukumā lietojot abreviatūru "JJO", norāda grupas pārstāvji.

"Turpinām sakausēt simtgadīgas tautasdziesmas ar cilvēcisku attiecību stāstiem no jauna radītā mūzikā - te skan gan intīmi čuksti, gan mežonīgas dejas," gaidāmo albumu raksturo Juris Kaukulis.

Gaidāmā albuma pirmā vēstneša, dziesmas "Salti pūta ziemas vēji" mūzikas un dainu teksta salikuma autors ir Juris Kaukulis, producents - Aldis Zaļūksnis.

Kompozīciju ieskaņojuši un aranžējuši visi "JJO" mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Kaspars Tobis (sintezatori), Ieva Strode (balss, vijole) un Valērijs Cīrulis (balss, mandolīna), kā arī grupas jaunākais dalībnieks Andris Veinbergs (kontrabass).

Dziesmas "Salti pūta ziemas vēji" videoklipa režisors ir Ritvars Bluka.

"Nevar noliegt, ka ne viena vien muzikāla ideja rodas, klaiņojot dzimtās Siguldas puses mežonīgajos paklanos, tāpēc nav nejauši, ka atsauce uz šo ainavu vizualizēta klipā. Devāmies ziemīgā piedzīvojumā senlejas alās, ceļos un neceļos. Uzsākot ceļu nav zināms, kas tevi gaida, un iznākums var būt necerēts. Tu kādu satiec, un ceļu turpini jau pavisam citāds. Neparedzama ceļa sajūta neatstāja arī rakstot dziesmu," stāsta dziesmas autors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti