Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina koncerttūre noslēgsies «Splendid Palace»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pianists Andrejs Osokins atklājis, ka koncerttūres ''100 gadu ar Piafu'' noslēguma koncerts notiks 11. februārī kinoteātra "Splendid Palace" zālē.

"Šī vēsturiskā zāle, kas ir viena no Rīgas arhitektūras skaistākajiem paraugiem, ir lieliski piemērota tādai izsmalcinātai un emocionāli piesātinātai programmai kā ''100 gadi ar Piafu",'' uzskata Osokins. Šo īpašo notikumu ar Francijas Institūta atbalstu  kopā Andreju Osokinu gatavo viena no neordinārākajām latviešu mūziķēm - Katrīna Gupalo.

Jau vēstīts, ka koncertprogramma ''100 gadi ar Piafu'' ir Latvijas Televīzijas šova «Radīti mūzikai» zvaigznes pianistes un dziedātājas Katrīnas Gupalo un pasaulē pieprasītā Latvijas pianista Andreja Osokina veltījums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei.

Programma apvieno gan Piafas leģendārākos hītus un īpaši ekspresīvās pēdējo gadu dziesmas, gan arī klasisko mūziku, kas skanējusi Piafas dzīves laikā, iedvesmojusi viņu un radījusi atmosfēru 20. gadsimta Parīzē - Ravēls, Satī, Stravinskis un Debisī.

Neordinārā programmas koncepcija nojauc robežas ne tikai starp dažādiem skatuves mākslu veidiem - teātri un izpildītājmākslu, bet arī ļaus līdzpastāvēt pavisam atšķirīgiem mūzikas žanriem - klasiskajai un populārajai mūzikai.

Koncertprogramma ''100 gadi ar Piafu" jau izskanējusi Cēsīs, Ogrē, Aizkrauklē un Alūksnē. 13. janvārī koncerts notiks Jelgavas Kultūras namā, 16. janvārī Liepājas Latviešu biedrības namā, 19. janvārī Talsu tautas namā, 20. janvārī Daugavpils teātrī, 24.janvārī Gulbenes Kultūras centrā un 11.februārī "Splendid Palace" Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti