Rīta Panorāma

Intervija ar Sandru Kalnieti

Rīta Panorāma

Laika ziņas

"100 gadi ar Piafu" Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina koncerts

Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins kopīgā koncertprogrammā nojauc žanru robežas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau sen bija sapnis nojaukt robežas starp klasisko un neklasisko mūziku. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" atzīst Katrīna Gupalo. Kā iepriekš jau vēstīts, pianiste un dziedātāja Katrīna Gupalo kopā ar pianistu Andreju Osokinu līdz 2016. gada 11. februārim 10 pilsētās uzstājas ar koncertprogrammu ''100 gadi ar Piafu''.

"Vīrieša un sievietes mīlasstāsts šeit būs ļoti skaidri redzams. Būs gan ļoti laimīgi momenti, gan pilnīgi otrādi - dziesmas ar negatīvām un agresīvām emocijām," stāsta Andrejs Osokins, bet Katrīna Gupalo piebilst, ka to laimīgo brīžu nebūs daudz.

''100 gadi ar Piafu'' ir pirmais Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina kopprojekts. Koncertprogramma nojauks ne tikai robežas starp dažādiem skatuves mākslas veidiem - teātri un izpildītājmākslu, bet arī apliecinās, ka līdzās var pastāvēt pavisam atšķirīgi mūzikas žanri - klasiskā un popularā mūzika.

"Tur laikam mans pirksts pielikts," saka Gupalo, "jo izraut klasisko pianistu no Berlīnes filharmonijas nav tas vieglākais uzdevums. Līdz šim Andrejs nav spēlējis neko, kas nav klasisks."

Unikālā programma apvieno gan Piafas leģendārākos hītus un īpaši ekspresīvās pēdējo gadu dziesmas, kuras daudziem būs atklājums, gan arī klasisko mūziku, kas skanējusi Piafas dzīves laikā, iedvesmojusi viņu un radījusi atmosfēru 20. gadsimta Parīzē - Ravēls, Satī, Stravinskis un Debisī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti