Kaspars Zaviļeiskis un Elvijs Grafcovs «Radio Naba» vadīs jaunu raidījumu par fankmūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 19. jūlija Latvijas Radio sestajā kanālā – LU “Radio Naba” sāks skanēt jauns autorraidījums par fankmūziku “Fankofīlija”. To vadīs mūzikas žurnālists un dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis un mūziķis Elvijs Grafcovs.

Raidījums būs dzirdams katru otro svētdienu pulksten 23.00. “Autorraidījums par fankmūziku jau ilgu laiku bija brīva niša Latvijas radiostacijās, tādēļ šis pārpratums beidzot jālikvidē,” norāda “Radio Naba” pārstāvji.

“Fankofīlija” būs pārraide par fankmūziku, tās aktualitātēm, vēsturi un stilistiskajiem pavērsieniem.

Kaspars Zaviļeiskis un Elvijs Grafcovs brīvas sarunas veidā vienas stundas laikā katrreiz apskatīs dažādas fankmūzikas šķautnes un jaunumus, piedāvājot arī konkrētas rubrikas, kā, piemēram, “Fankoviesis”, kurā savas iecienītākās dziesmas ieteiks pašmāju šovbiznesa zvaigznes, vai “Fankobalts”, kurā tiks atskaņoti karstākie jaunumi uz Baltijas fankmūzikas skatuves.

“Man patīk ļoti dažāda mūzika,” saka mūzikas žurnālists, dīdžejs un melomāns Kaspars Zaviļeiskis. “Tajā skaitā arī fanks, kurā ir iekodēts kaut kāds dīdīšanās kods. Grūti šo mūziku paklausīties, esot pilnīgā mierā. Tad nu arī dīdīsimies kopā ar Elviju, kurš fankmūzikā noteikti ieurbies daudz dziļāk par mani, tādēļ arī man pašam noteikti būs interesanti uzzināt daudz ko jaunu.”

“Šajā raidījumā parādīsim to, ka fanks nav kaut kāda pagātnes mūzika no sešdesmitajiem un septiņdesmitajiem gadiem, bet gan aktuāls mūzikas stils, kas dzīvo šobrīd un visā pasaulē,” turpina Elvijs Grafcovs.

“Protams, neiztiksim arī bez kādas leģendas, bet uz to noteikti nekoncentrēsimies.”

Kaspars Zaviļeiskis ir mūzikas žurnālists un dīdžejs ar 25 gadu stāžu, strādājis un turpina darboties gan radio un TV, gan presē un interneta medijos. Alternatīvās un pasaules mūzikas “ballētāju” aprindās zināms arī kā muzikāliem pārsteigumiem allaž gatavais DJ Šahs.

Elvijs Grafcovs jau 13 gadus ir džezfanka grupas “Very Cool People” līderis, kurš pats komponē un aranžē, kā arī pasniedz ģitārspēles prasmes skolēniem un studentiem. Raksturīgākā pazīme – nepārejošs smaids un aicinājums uz ballīti, kā arī atziņa, ka fankmūzikas fani ir vislabākie.

Raidījums “Fankofīlija” tiks veidots latviešu valodā “Radio Naba” programmā, kā arī izvietots raidījuma kanālā interneta platformā “Mixcloud”. Tāpat arvien kuplāka un krāšņāka kļūs “Fankofīlijas” plejliste straumēšanas servisā “Spotify”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti