Kaspars Šmits: Uzvara konkursā «Radīti mūzikai» nebija pašmērķis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Intervijā pieci.lv tubists Kaspars Šmits norāda, kā pārliecība par saviem spēkiem viņam vienmēr bijusi, taču uz konkursu „Radīti mūzikai” viņš nav gājis ar mērķi uzvarēt.

Kā iepriekš vēstīts, Latvijas Televīzijas topošo akadēmiskās mūzikas zvaigžņu konkursā „Radīti mūzikai” laureāta titulu skatītāju un žūrijas kopvērtējumā ieguva tubas mūziķis Kaspars Šmits. Otrajā vietā ierindojās pianiste Katrīna Gupalo, trešajā - čellists Marks Viļenskis.

Uzvara noteikti nebija mans pašmērķis šajā konkursā,” Toma Grēviņa raidījumā uzsver Šmits, skaidrojot, ka piedalās konkursos, lai parādītu sevi no labākās puses.

Šmits atklāj, ka konkursā neļāva sev iegrimt pašapmierinātībā, taču cilvēki arī pēc konkursa nezina, kas ir tuba.

„Pat tagad, kad konkurss ir beidzies, es domāju, ka lielākā daļa nemaz nezina, kas ir tuba,” saka mūziķis. „Kāda starpība – spēlē tubu vai ērģeles, skan taču mūzika vienalga.”

Laureāts Kaspars Šmits saņēma vienreizēju finansiālo stipendiju muzikālajai izaugsmei 1000 eiro apmērā un iespēju uzstāties kopā ar Liepājas simfonisko orķestri Dzintaru koncertzāles 2014. gada sezonas atklāšanas koncertā.

Runājot par piedalīšanos koncertā, Šmits teic, ka būs jārīkojas žigli, jo vēl nav skaidrs, kādā skaņdarbā solo partija viņam būs jāspēlē. Tāpat mūziķim par saņemto 1000 eiro lielo stipendiju vēl nav skaidrs, kādiem mērķiem varēs to tērēt.

Pagaidām neesmu sajutis šo naudu plaukstā un neesmu pagaidām izpratis līdz galam, kādiem mērķiem varu to tērēt. Vai man būs jāuzrāda kādam čeks, ja es, Zviedrijā mācoties, veikalā esmu desu pircis? Ceru, ka varēšu šo naudu izmantot tāpat mūzikā, bet brīvāk," - tā Kaspars Šmits.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti