Rīta Panorāma

Intervija ar ministru prezidenti Laimdotu Straujumu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Andreju Grišinu

Intervija ar Kasparu Rogu un Donu

Kaspars Roga: Gribētos, lai «Supernovai» piesakās mūziķi ar dažādāku muzikālo gaumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Varēja vēlēties, lai būtu pieteikušies vairāk konkursantu ar dažādāku muzikālo gaumi, jo arī "Supernovai", kas nav gluži Eirovīzijas atlases pasākums, tomēr redzu - tendence ir tāda, ka cilvēki mēģina dziesmas kaut kā speciāli radīt tam lielajam estrādes pasākumam, kas nebūt nenozīmē, ka tas vienmēr nostrādās pēc tam tur galā, ārzemēs," jauno izpildītāju un dziesmu konkursu "Supernova 2015" vērtē konkursa žūrijas pārstāvis, mūziķis Kaspars Roga.

Kā esam vēstījuši, konkursa "Supernova" izpildītāju atlases kārtā žūrija noklausījās 51 sniegumu, bet finālā iekļūs 20 labākie izpildītāji. Viņu vārdi un dziesmas, kuras viņiem būs jāizpilda, tiks nosaukti 13.janvārī.

"Dzīvajā, kad notika atlases, tas bija "a capella" priekšnesums. Izpildītāji sākumā bija tumsā, mēs viņu neredzējām, mēs dzirdējām tikai balsi. Tad iededzas gaisma un tu skaņu savieno ar attēlu, tad rodas pilnīgs priekšstats. Katram izpildītājam bija apmēram minūte, pusotra. Šis laiks ir pilnīgi pietiekošs," par pirmās atlases procesu "Rīta Panorāmā" stāsta Kaspars Roga.

"Līmenis ir ļoti dažāds - ir gan ļoti profesionāli mākslinieki jau no pazīstamiem māksliniekiem, tāpat arī pavisam jaunas sejas, kas nebūt nenozīmē, ka viņi ir mazāk profesionāli. Man šī pieredze ir pirmo reizi, tāpēc man bija ļoti interesanti. Tas nav gluži ne mans lauciņš, ne mans žanrs, bet tas bija ļoti interesanti," saka Kaspars Roga.

Jautāts, kas ir galvenais kritērijs, vērtējot jau pieredzējušus skatuves kolēģus vai jaunos māksliniekus, konkursa žūrijas pārstāvis, mūziķis Dons saka: "Es personiski skatījos - lai mani tas aizķertu, jābūt emocijai uz skatuves, kaut kādā mērā tehnikai, kuru vienmēr var uzlabot un pie tās var strādāt. Tie bija mani kritēriji - vokālā performance un emocija."

Savukārt Kaspars Roga norāda: "Es teiktu, ka mākslu ziņā tā vērtēšana ir tāda ļoti subjektīva, es teiktu - arī apšaubāma lieta, jo mākslā tas vienmēr ir gaumes jautājums. Es domāju, ka katram skatītājam pie televizora ekrāna būs savs viedoklis, un tieši tāpēc vēlāko notikumu gaitu noteiks skatītājs ar savu balsošanu, mēs tikai izteiksim savu viedokli. Mums bija pirmais siets, lai neapgrūtinātu skatītāju."

Vērtējot ideju par šādu konkursu, Kaspars Roga saka: "Labākais novērtējums, ko tas dod, sēž man šeit pa kreisi (norāda uz dziedātāju Donu - red.). Mākslinieks, kurš izpārdod zāles, ir izdevis jau kuro albumu - tas ir rezultāts, viņš ir cēlies no šāda veida šoviem. Tas nozīmē, ka tam ir kaut kāda jēga, jo savādāk - es nedomāju, ka mēs viņu būtu ieraudzījuši vai viņš būtu atradis citus ceļus."

Savukārt pats Dons, atbildot uz jautājumu, vai citādā veidā nebūtu atradis savu vietu uz skatuves, saka: "Kas zina, kā būtu. Nemēģinu tērēt laiku domājot, kā tas būtu, ja būtu. Nāca tāds piedāvājums un tas tika momentā izmantots."

Runājot par to, vai "Supernova" konkursa dalībnieki izmantos šos iespēju, Dons saka: "Tas jau ir atkarīgs no viņiem pašiem. Būs tā mazā platformiņa - atrādīšanās publikai un kameru priekšā, pēc tam to rādīs laiks, kā viņiem veiksies un vai viņi turpinās radīt mūziku."

Jautāti, vai no 51 pirmajā atlases kārtā redzētā priekšnesuma bija viegli izvēlēties 20 finālistus, Dons atklāj: "Godīgi sakot, tūlīt pēc "Rīta Panorāmas" mēs ejam turpināt darbu pie top divdesmitnieka. Mums it kā ir skeletiņš, bet vēl vajag muskuļus." "Tas mums bija jāsalāgo ar ārzemju žūrijas vērtējumu. Tas ir sarežģītākais, kur, manuprāt, Guntars Račs ļoti daudz ko izdarīja, palīdzēja ar savu pieredzi mūzikas industrijā," skaidro Kaspars Roga.

Vietējie žūrijas pārstāvji dalībniekus vērtēs arī "Supernovas" pusfinālā un finālā, ko Latvijas Televīzija februārī tiešraidēs demonstrēs svētdienu vakaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti