Kaspars Ādamsons: Mūsu kori rāda ļoti atzīstamu sniegumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Es nedrīkstu atklāt žūrēšanas lietas, bet par kopainu esmu lepns, jo tur, kur es esmu bijis klāt, manuprāt, mūsu kolektīvi rāda ļoti atzīstamu sniegumu," saka Pasaules koru olimpiādes žūrijas pārstāvis, kora "Sōla" diriģents Kaspars Ādamsons.

Diriģents gan piebilst - nevarētu teikt, ka Latvijas kori ir viennozīmīgi pārāki par citu pasaules valstu koriem. Kaspars Ādamsons norāda - latviešu un citu tautu koru dziedāšanas tradīcijas atšķiras.

"Šīs ir pasaules koru spēles, un kori ir no visas pasaules. Vakar klausījos un vērtēju, piemēram, kori no Jordānas, šodien - no Ķīnas un Amerikas. Protams, vokālās iemaņas, kultūra un tradīcijas ir gana dažādas. Ļoti labi, ka žūrijai ir konkrēts uzdevums - pēc konkrētām stilistiskām, tehniskām un mākslinieciskām lietām vērtēt korus," norāda Ādamsons.

Latvijas Kultūras akadēmijas koris "Sōla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā 17.jūlija vakarā Pasaules zvaigžņu otrajā koncertā "Arēnā Rīga" uzstāsies kopā ar grupu "Instrumenti".

"Manuprāt, mūs sagaida ļoti brīnišķīgs un dinamisks koncerts, kur otrajā daļā dzirdēsim korim "Sōla" unikālu gadījumu - mēs uz vienas skatuves varēsim uzstāties kopā ar grupu "Instrumenti" un visiem viņu instrumentiem," saka Kaspars Ādamsons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti