Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Abāšinu

Rīta Panorāma

Intervija ar Krišjāni Kariņu

Karnevālu pavasaris orķestra "Rīga " gaisotnē

Karnevālu pavasaris orķestra «Rīga» gaisotnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

24.februārī plkst.13 kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē ar tēmu "Karnevālu pavasaris" turpināsies sarunas par mūziku, ko rīko orķestris "Rīga" un vada Daumants Kalniņš.

Februāris ir karnevālu, deju un masku laiks, tādēļ jaunāko klašu skolēni un bērni līdz 10 gadu vecumam aicināti iepazīt mūziku, kas skan karnevālos, un karnevālu svinēšanas tradīcijas pasaulē. Orķestris "Rīga" uzstāsies diriģenta Anda Klučnieka vadībā, piedalīsies dziedātāja Aija Vītoliņa.

Orķestra "Rīga" sniegumā skanēs dejas Latīņamerikas ritmos - īsta brazīļu samba, ugunīgā salsa, mambo un pasadoble, kuras saknes sniedzas Portugālē.

Mazajiem klausītājiem būs iespēja iepazīties ar virkni eksotisku sitaminstrumentu, kā kongas, kabasa, timbales, gīross, bongi, kuri tiks gan demonstrēti atsevišķi, gan skanēs kopā ar orķestri. Solistes Aijas Vītoliņas sniegumā būs iespēja dzirdēt Konsuelas Velaskēzas slaveno dziesmu "Besame mucho".

Pasākumā varēs vairāk uzzināt par krāšņiem karnevālu tērpiem un dažādām maskām, neaizmirstot arī Itālijas mūziku. To raksturos straujā deja tarantella, neapolitāņu dziesmas un Džoakīno Rosīni "Kaķu duets", kurā kā dziedātāji un aktieri izpaudīsies Daumants Kalniņš un Aija Vītoliņa.

"Karnevālu pavasaris" ir ceturtā saruna par mūziku orķestra "Rīga" rīkotajā ciklā skolēniem "Nāc, ieklausies orķestrī "Rīga"!".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti