Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa izdod albumu «Lācis. Aija. Divatā.»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komponists Kārlis Lācis un dziedātāja Aija Vītoliņa laiž klajā jaunu albumu "Lācis. Aija. Divatā.", kas aranžēts tikai klavierēm un balsij, informēja mūziķu pārstāvji. Reizē ar albumu izdots arī tā otrais singls “Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma”.

Ierakstā apkopoti komponista Kārļa Lāča skaņdarbi, kuri tapuši no 2006. līdz 2020. gadam.

"Līdzās daudzām Aijas Vītoliņas profesionālajām kvalitātēm un spējām, šī projekta kontekstā gribu akcentēt tieši laikam un notikumiem atbilstošu programmas ieceri. Ikviens, kurš kādreiz dzirdējis Aijas izpildījumu, atzīst, ka tas ir niansēts, daudzdimensionāls priekšnesums. Tā pievienotā vērtība vienmēr ir tikai šai izpildītājai raksturīgs satura dramatizējums, kuru šoreiz gribam piedāvāt tā autentiskākajā, citu mūzikas instrumentu skaņu nepaspilgtinātā formā. Šāds ieraksts mūsu abu radošajā pieredzē taps pirmo reizi, kas, manuprāt, būs svarīgs papildinājums tuvākās nākotnes koncertu repertuāram,” par albumu stāstīja komponists Kārlis Lācis.

Albuma otrais singls "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma" radies koncertversijā, kurā “Džuljetas dziesma” seko “Marijas Stjuartes valsim”, tādēļ studijā tika nolemts abus skaņdarbus neatdalīt un izveidot kopīgu stāstu. Abas tēmas ir no Dailes teātra izrādēm.

"Sava veida veltījums Dž.Dž.Džilindžeram, pateicoties kuram es nonācu teātra un pēc tam arī mūziklu pasaulē. Un kāpēc gan ne astoņas minūtes garš singls," atzīmēja Kārlis Lācis.

Dziesmai tapusi stāsta videoversija, kuras autore ir Elīna Veigule-Bernāne.

Intervija ar Kārli Lāci un Aiju Vītoliņu par jauno albumu būs dzirdama 10. februārī Latvijas Radio 3 "Klasika" raidījumā "Autogrāfs pēc ieskaņojuma".

Albuma mūzikas autors ir Kārlis Lācis, vokāls – Aija Vītoliņa, vārdu autore – Evita Mamaja. Albuma mūzikas producents: Latvijas Radio, Latvijas Radio 3 "Klasika" (ieraksts Latvijas Radio fondiem). Albuma skaņu režisors: Varis Kurmiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti