Kultūras ziņas

Akcija meklē latviešus kinofilmās un grāmatās

Kultūras ziņas

Mūzikā interpretē Broņislavas Martuževas dzeju

Imanta Kalniņa mūzika ieskandina nakts koncertizrādi

Karīna Tatarinova un «Plenēra apvienība» prezentē disku «Neformāts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

27.maija vakarā mūzikas namā "Daile" Rīgā skanēs aktrises un dziedātājas Karīnas Tatarinovas un mūziķu "Plenēra apvienības" nakts koncerts un koncertizrādes "Neformāts" diska prezentācija.

Ar koncertizrādi "Neformāts" Karīna Tatarinova un "Plenēra apvienība" jau paguvuši izbraukāt Latvijas lielpilsētas, un 27.maija vakarā Dailē izskanēs tūres noslēguma koncerts. Programmā iekļautas Imanta Kalniņa zināmas un mazāk pazīstamas dziesmas un melodijas no kinofilmām un izrādēm.

Skatītājiem esmu publiski apsolījusi, ka krievu romances vairs nedziedāšu. Esmu to darījusi četrus gadus un nu jūtos nobriedusi Imantam Kalniņam," saka Karīna Tatarinova.

Koncertprogrammā piedalās akadēmiskās mūzikas profesionāļi: Jānis Stafeckis (contrabass), Oskars Krašauskis-Krauze (arfa), Ivars Kalniņš (perkusijas), Artūrs Noviks (akordeons), džeza ģitārists un virtuozs Artūrs Kutepovs, kā arī aktrise Maija Doveika.

"Karīnas koncertizrāde atšķiras ar ļoti īpaši šim koncertam sameklētu mūziķu sastāvu, un tas ir komponista dzimšanas dienā, un vēl arī  - tas ir nakts koncerts, kas sāksies deviņos vakarā. Tāds mums vēl nav bijis," stāsta producente un mūzikas nama "Daile" vadītāja Anda Zadovska.

Karīna Tatarinova ir pārliecināta: "Imants Kalniņš izvēlas ļoti dziļus un ļoti nozīmīgus tekstus savai mūzikai, un tas ir jāaiznes līdz skatītājam. Es gribētu tā, lai skatītāji aiziet ar savu vēstījumu, lai viņi, mani klausoties, gūst arī kādu saistību ar savu dzīvi, savu pieredzi."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti