Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Aigaru Kalvīti

Rīta Panorāma

Auto tirgus dzīvs, taču līdz pirmskrīzes līmenim tālu

Intervija ar vīru kopu "Vilki"

Karavīru dzīvesziņa izskanēs vīru kopas «Vilki» barikāžu koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vīru kopa "Vilki" koncertā "Latviskais gars" Mazajā ģildē muzikāli izstāstīs karavīra dzīves stāstu – un īpašo kultūras mantojumu, kas saglabāts karavīru dziesmās un stāstos. Koncerts būs veltīts barikāžu laikam.

Barikādēs piedalījās visi vīru kopas „Vilki” dalībnieki. Piemēram, Andris Balcars barikādēs Dzirnavu ielā sargāja telefoncentrāli.

„Barikāžu laiks apliecināja, ka latviešu tauta pēc mentalitātes ir viensētnieki, bet kritiskos brīžos spēj savākties kā dūre un dot pretsparu.

Barikāžu laikā parādījās varoņi, kuri, riskējot ar savu dzīvību, ēda sviestmaizes, bet tiek aizmirsti īstie varoņi, kuri apzināti gāja uz karu.

Tie bija patiesības un taisnības cīnītāji, Jura Podnieka studijas vīri. Divi krita – Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne -, kurus nelietīgi nošāva Bastejkalnā. Joprojām šāvēji nav zināmi, neviens nav tiesāts. Tie bija pirmie divi kritušie patiesības kareivji, un Juris Podnieks vēlāk,” stāsta Balcars.

Arī Jānis Atis Krūmiņš uzsver, ka tāda vienotības sajūta, kas valdīja barikāžu laikā, tagad nav piedzīvota: „Ja ir kritiski brīži, esam spējīgi būt vienoti. Ja ūdens smeļas mutē, tad mēs esam uz strīpas.”

20.janvāra koncerts iecerēts kā simbolisks stāsts no seniem laikiem līdz pat mūsdienām.

„Ejot cauri laikiem, mums ir ļoti daudz apkopoti materiāli par karavīru dzīvesziņu, kāpēc cīnījāmies. Atceroties barikādes, mēs sniegsim koncertu Mazajā ģildē plkst. 19.00 vakarā un būsim kopā atmiņās par neseniem notikumiem un 13.gadsimta notikumiem te, Latvijā. Simboliskā nozīme ir karavīra stāja un izturība. Vērtības sajūta nav mainījusies šobrīd tiem cilvēkiem, kas dien par Latviju misijās,” uzskata Edgars Lipors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti