«Kara bērnu» akcijas kulminācijā - koncerts ar ievērojamu mākslinieku dalību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ukrainas karā cietušo bērnu atbalstam 6.jūlijā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā ar Latvijā un pasaulē populāru mūziķu līdzdalību notiks vērienīgs labdarības koncerts "Kara bērni", aicinot apzināties agresivitātes nesto postu kaimiņos Ukrainā un palīdzēt cietušajiem bērniem.

Koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Oleksijs Demčenko, Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Liepājas simfoniskais orķestris, koris "Kamēr...", Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara", diriģenti Aira Birziņa, Jānis Liepiņš un Atvars Lakstīgala.

Koncertprogrammā izskanēs pasaulslavenu komponistu, tai skaitā Endrjū Loida Vēbera, Džordža Gēršvina, Džuzepes Verdi skaņdarbi, latviešu komponistu - Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda, Kārļa Lāča, Imanta Kalniņa, Artura Maskata - kompozīcijas, kā arī ukraiņu komponistu skaņdarbi un tautasdziesmas.

Labdarības koncertā vairākus skaņdarbus izpildīs arī pasaulē atzītais, izcilais ukraiņu tenors Dmitro Popovs, kurš daudz un dažādas lomas izpildījis operās Ukrainā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Austrālijā, Latvijā un citviet.

Koncerta rīkotāji norāda: "Kara šausmas mūs šodien tieši neskar, taču karš notiek tepat kaimiņos un mēs uz to nedrīkstam mierīgi noskatīties. Mūsu spēkos nav apturēt lodes, bet mēs spējam dot ticību bērniem, kuri piedzīvo kara un agresivitātes nesto postu, un palīdzēt atgūt sajūtu, ka viņi nav pamesti vieni. Ar iniciatīvu "Kara bērni" Latvija aicina Eiropu apvienoties atbalsta sniegšanā Ukrainai tik grūtā brīdī."

Kā vēstīts, kopš 13.maija sadarbībā ar "Ziedot.lv" ir atvērts ziedojumu konts, lai vāktu līdzekļus karā cietušo bērnu rehabilitācijai Latvijā. Līdz šim kopumā saziedoti gandrīz 30 000 eiro, ar kuriem jau var nodrošināt rehabilitāciju apmēram 45 bērniem no Ukrainas.

Labdarības koncertu varēs redzēt arī Latvijas Televīzijas pirmā kanāla pārraidē 11.jūlijā, kuru papildinās arī viesu interviju ieraksti no koncertzāles un vadītāju diskusija studijā.

Arī pēc akcijas kulminācijas - labdarības koncerta 6.jūlijā - cilvēki visā Eiropā aicināti turpināt ziedot nelaimē nonākušajiem bērniem. Akcija turpināsies, kamēr palīdzība būs nepieciešama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti