Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies pasaules klases džeza trompetists Eriks Trifā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 13. decembrī, Kaņepes Kultūras centrā ar īpašu koncertu uzstāsies pasaules klases mūziķis – franču trompetists Eriks Trifā (Erik Truffaz),  perkusiju, klavieru un čella meistars Zigfrīds (Siegfried), kā arī latviešu džeza bundziniekis Artis Orubs, informēja Kaņepes Kultūras centra pārstāvji.

Franču trompetes virtuozs Eriks Trifā (1960) profesionālās mūzikas pasauli iepazina agri – tēvs bija saksofonists un, vēl nesasniedzot desmit gadu vecumu, bērnība tika pavadīta deju mūzikas orķestrī. Studējis Ženēvas konservatorijā, savu muzikālo horizontu paplašināja no autoritātes Mailza Deivisa līdz Mocarta un Džuzepi Verdi. Kādu laiku uzstājās zviedru simfoniskajā orķestrī “L’Orchestre de Suisse Romanda”, vēlāk pašsacerētās kompozīcijas izpildīja grupā “Orange”. Trifā vairākkārt ir piedalījies prestižajā džeza festivālā “Montreux Jazz Festival”, kā arī koncertturnejās apbraukājis Eiropu, Krieviju un Centrālameriku. Trifā mūzikā var saklausīt pieaugošu tieksmi uz robežu noārdīšanu, džezā iepludinot košas un mūsdienīgas drum'n'bass (džeza un elektronikas sintēze) un hiphopa tendences.

Zigfrīds jeb Sigs (Sig) ir arābu izcelsmes franču mūziķis un komponists, kurš pilnībā pārvalda čellu, klavieres un perkusijas; mūziķa radošajiem meklējumiem neviens mūzikas žanrs vairs nav gana ietilpīgs. Zigfrīda talants gan neapstājas mūzikā, bet iestiepjas arī kino un fotogrāfijas pasaulē. Nesen Elita Krastiņa kā labākā aktrise saņēma balvu Zigfrīda režisētajā filmā “Riga (Take1)” Latvijas kino balvas ceremonijā “Lielais Kristaps”, kā arī pasaules mediji pievērsa uzmanību filmas skaņu celiņam, kurā savu dalību ņēma arī apvienības “Daft Punk” mūziķis Tomass Bangalters (Thomas Bangalter).

Artis Orubs ir viens no labākajiem sitaminstrumentu speciālistiem Latvijā. Mūziķa gaitas sācis, mācoties Emīla Dārziņa mūzikas skolā, Utrehtas un Amsterdamas konservatorijā, turpinājis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Orubs neaprobežojas ar klasiskā džeza un improvizācijas virzieniem, bet ir pievērsies arī kompozīcijai un producēšanai. Piedalījies vairāku CD ierakstos, meistarklasēs, gan Utrehtā, gan Amsterdamā, nominēts un ieguvis balvas dažādos konkursos.

Biļetes iepriekšpārdošanā Bezrindas.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti