Kaņepes Kultūras centrā uzstāsies čehu-itāļu duets un Jānis Ruņģis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 4. oktobrī, plkst. 20.0, Kaņepes Kultūras centrā (KKC) Baltijas tūres ietvaros uzstāsies Itālijas un Čehijas duets “Oswaldovi”. Duetu iesildīs pašmāju mūziķis Jānis Ruņģis. 

“Oswaldovi” ir čehu-itāļu duets, kurā darbojas Andrea Rotins (Andrea Rottin) un Katerīna Mala (Katerina Mala). Dueta izpildīto mūziku raksturo divbalsīgi dziedājumi, elektriskā ģitāra, minimālistisks bungu komplekts un ar elektroniskiem mūzikas instrumentiem sintezēta basa līnija. 2017. gadā duets laida klajā savu jaunāko skaņdarbu "Dziesmas par vajāšanu" (“Songs About Persecution”). Skaņdarbs tapis, iedvesmojoties no 20. gadsimta spaidu migrācijas uz Dienvideiropu un bijušo Austrumungāriju. Dziesma ir stāsts un atbalsts tiem, kuriem nācās un vēl arvien nākas pamest mājas politisko spēļu un mahināciju dēļ. 

Koncertu iesildīs mūziķis Jānis Ruņģis, šoreiz gan bez grupas. Mākslinieks savos solo koncertos vadās pēc apkārtējo cilvēku sajūtu vibrācijām, skaņdarbos spēlējoties ar ģitāras, orģinālmūzikas, improvizācijas un, kā pats skaidro, skumja prieka skaņām. 

“”Oswaldovi'' ir duets, kuru veido ļoti oriģināls un jauks precēts pāris. Viņu mūzika ir blūzīgi nepieradināta, oriģināli pasaulīga, sulīgi draivota... Noteikti patiks klausītājam, kuri atzīst “White Stripes”. “Oswaldovi” man  savulaik ir palīdzējuši sarunāt uzstāšanos Čehijā jau vairākas reizes, un pat aizdeva man savu auto, kad manējais neplānoti noplīsa iepriekšējās tūres laikā. Šajā koncertā arī uzstāsies, manuprāt, viens no oriģinālākajiem mūziķiem Latvijas "ne gluži meinstrīma" skatuvē – lieliskais Jānis Ruņģis... un šoreiz bez savas grupas klātbūtnes skaistā, bet solo veidolā,” stāsta mūziķis Reinis Jaunais, kurš nejauši ir kļuvis par mūziķu pārstāvi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti