Kaņepes Kultūras centrā ar īpašu koncertu uzstāsies grupa «Jāņa Ruņģa klātbūtne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 9. maijā, Kaņepes Kultūras centrā ar īpašu koncertu uzstāsies pašmāju grupa “Jāņa Ruņģa klātbūtne”. Grupa koncertā izpildīs gan dziesmas no jaunākā albuma “Ārpus Prātus”, gan arī ļausies muzikālai improvizācijai, informēja Kaņepes Kultūras centra pārstāvji.

“Mūzika ir daudzpusīga un elastīga. Sākot ar džezīgu improvizāciju, beidzot ar psihedēlisko roku dziesminieciskā mērcē, mūsu tēmturi ir dzīvība un nāve, savstarpējās attiecības un brūču sadzīšana, cenšoties identificēties arī ar klausītāja pārdzīvoto. Ja turpinām par koncertvietu, tad sagadījies ir tā, ka Kaņepes Kultūras centra ēkā esmu uzturējies jau no sešu gadu vecuma, mācoties klarnetes spēli mazajos “Mediņos”. Joprojām jūtu muzikālo bērnu auru šajā vietā. Tagad šī vieta sasūkusies ar citu kultūrslāni un turpina izglītot, bagātināt ar raibi jaunām pieredzēm. Koncertā spēlēsim dziesmas no albuma “Ārpus Prātus”, kā arī ierasti ļausimies brīvajam improvizācijas plūdumam kopā ar Rinaldu Maksimovu un Kasparu Vizuli,” stāsta Jānis Ruņģis.

Grupas līderis Jānis Ruņģis 2018. gadā izdeva savu pirmo solo albumu “Ārpus Prātus”, kas ir vairāku gadu muzikālās pieredzes apkopojums un tika nominēts gada balvai “Zelta mikrofons” kā viens no aizvadītā gada labākajiem alternatīvās mūzikas vai indie roka albumiem. Grupas sastāvā uz koncertu ir Rinalds Maksimovs ar sitaminstrumentiem un Kaspars Vizulis ar basu, savukārt Jānis Ruņģis spēlēs ģitāru un dziedās. 

Koncerta sākums ir plkst. 20.30, biļetes uz koncertu ir iespējams iegādāties “Bezrindas.lv” vai pie ieejas. Biļetes cena ir 3 EUR. 

Kaņepes Kultūras centrs darbojas kopš 2012. gada, tā mērķis ir nodrošināt regulāru un augstvērtīgu kultūras notikumu norisi un pieejamību plašai auditorijai, kā arī veicināt jaunu un radošu ideju realizāciju. Centra rīkotajiem pasākumiem ir iespējams sekot sociālās tīklošanas vietnēs un mājaslapā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti