Dienas ziņas

Likvidēs "Riga.lv" un auditēs citas kapitālsabiedrības

Dienas ziņas

Jaunietis Bauskā uzstāda brīvdabas klavieres

Muzicē par godu Latvijas Armijas simtgadei

Kanādas un Latvijas militārie orķestri Neatkarības kara simtgadē Latvijas iedzīvotājiem dāvina koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jautras, aizraujošas un iedvesmojošas mūzikas pavadībā svētdienas pēcpusdienu pavadīja visi tie cilvēki, kuri Kuldīgas pilsētas dārzā apmeklēja Kanādas Bruņoto spēku Centrālā orķestra un Latvijas Zemessardzes orķestra koncertu. Tajā galvenokārt skanēja latviešu un kanādiešu oriģinālmūzika un tautasdziesmas. Koncerts ir dāvana iedzīvotājiem Latvijas armijas un Neatkarības kara simtgadē. Šonedēļ paredzēti vairāki koncerti gan reģionos, gan Rīgā.

Skanot Zemessardzes orķestra priekšnieka Anda Kareļa sarakstītajam Zemessardzes maršam, sākas koncerts, kurā uzstājās ne tikai Zemessardzes, bet arī Kanādas Bruņoto spēku Centrālais orķestris. Abu orķestru sadarbība aizsākās pērn, kad kanādieši viesojās Latvijā, savukārt mūsu mūziķi koncertēja Kanādā. Arī šī gada pavasarī orķestra pārstāvji apciemoja Latviju, un šī vizīte ir kā turpinājums aizsāktajai sadarbībai, lai kopīgi atzīmētu Latvijas armijas un Neatkarības kara simtgadi.

Koncertā skanēja arī kanādiešu oriģinālmūzika. Viesu orķestris bija bija sarūpējis arī pārsteigumus. Diriģenta kapteiņa Džona Fulertona vadībā tika izpildīta latviešu tautasdziesma “Kur tu teci, gailīti". "Es jūtos fantastiski, mēs esam pagodināti šeit būt kā atbalsts no Kanādas Latvijai. Esam ļoti priecīgi uzstāties kopā ar mūsu draugiem," pauda Kanādas Bruņoto spēku Centrālā orķestra diriģents, kapteinis Džons Fulertons.

Seržante pianiste Natālija Lernere bērnību pavadījusi Rīgā līdz brīdim, kad vecāki pārcelušies uz Kanādu. Viņa tur dzīvo jau 27 gadus, un Kanādas Bruņoto spēku Centrālajā orķestrī spēlē klavieres un sitamos instrumentus. Viņa ir priecīga par iespēju būt uz skatuves ar Zemessardzes orķestri. "Man ir liels prieks atgriezties Latvijā un dzirdēt latviešu valodu un muzicēt ar mūsu latviešu draugiem, un vienkārši būt Latvijā vasarā un darīt to, ko mīlam darīt. Spēlēt mūziku un būt kopā ar mūsu draugiem," stāstīja Lernere.

Kanādas Bruņoto spēku Centrālais orķestris dibināts pirms vairāk nekā 70 gadiem un darbojas Kanādas galvaspilsētā Otavā, sniedzot koncertus un reprezentējot Kanādu visā pasaulē. Savukārt Latvijas Zemessardzes orķestris dibināts 2011. gadā. Tajā muzicē jaunieši, kas ir jau profesionāli mūziķi vai topošie profesionāļi.  Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana. Ar šādiem koncertiem orķestri skatītājus priecēs arī Jēkabpilī un Balvos, savukārt 6. jūlijā lielkoncerts ir paredzēts Rīgā, 11. novembra krastmalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti