Kultūras ziņas

Pasaka par trauslo ziedu meitenīti

Kultūras ziņas

Žonglēšana, akrobātika un dauzīšanās

Maikls Kaešamers – vienkārši pianists

Kanādas džeza pianists Kaešamers: Ar nepacietību gaidu, kā reaģēs Latvijas klausītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Džezs, blūzs, bugi-vugi un pārsteidzoša klavierspēles tehnika. Tie ir tikai daži vārdi, ar kuriem raksturot kanādiešu pianista Maikla Kaešamera daiļradi. 5. martā par vienu no viņa un pavadošā trio pasaules tūres pieturvietu kļūs Dzintaru koncertzāle. Koncerts notiks ciklā “Jūrmala Jazz”, un tas būšot mūsu publikai neierasts džeza šovs.

Kanādiešu džeza pianists Maikls Kaešamers pasaulē labi pazīstams ar košo spēlēšanas manieri “big easy”, blūza vai “boogie-woogie” ritmos. Lai gan pats pianists savu stilu raksturo gaužām nesamāksloti.

Mūziķis stāsta: “Uzaugu, klausoties “boogie-woogie” un regtaima klaviermūziku. Kļūstot vecāks, pievērsos modernajam džezam. Daudz elementu ir no Ņūorleānas klavierspēles stila. To visu apvienoju savā mūzikā.

Bet, ja kāds vaicā, ko tieši spēlēju, atbildu – esmu vienkārši pianists.”

Maikls Kaešamers ar grupu Latviju ir iekļāvis pasaules tūres sarakstā. Mūziķis stāsta, ka mūsu publika viņam vēl nav pazīstama, bet viņš cer, ka džeza cienītāji šajā zālē būs ne mazāk azartiski kā citur.

“Man patīk kāpt uz skatuves bez dziesmu saraksta. Mūsu grupai repertuārs ir galvās. Tas, ko spēlējam koncertā, lielā mērā ir atkarīgs no publikas zālē. Katrā vietā tā atšķiras, tāpēc ar nepacietību gaidu, kā šovakar reaģēs Latvijas klausītāji. Grupai ir svarīgi sajust publiku, tādēļ dažreiz izskan vienas dziesmas, citreiz citas. Bet galvenokārt tā būs mūzika no mūsu jaunā kompaktdiska,” atklāj Kaešamers.

Šobrīd Maikls Kaešamers ir izdevis 12 studijas albumus, nākamais pie klausītājiem nonāks šī gada oktobrī. Līdz tam grupa apceļo pasauli ar tūri “Boogie on the Blues Highway”, kas Eiropā izskan divās valstīs – Vācijā un 5. martā koncertu ciklā “Jūrmala Jazz” Dzintaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti