Kamermūzikas programmā satiksies operdziedātāja Martinsone un «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas Svētā Pētera baznīcā svētdien, 23.oktobrī, vakarā kamermūzikas programmā satiksies operdziedātāja Evija Martinsone un orķestra "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets. 

Koncerta programmā ir divi apjomīgi skaņdarbi – Latvijā reti dzirdamais Franča Šūberta 14. stīgu kvartets "Nāve un meitene", kā arī Fēliksa Mendelszona solodziesmas, kuras vienotā ciklā pārmijus ar modernām skaņu ainavām sakārtojis mūsdienu komponists Ariberts Reimanis.

Šis dziesmu cikls, kam dots nosaukums "…vai tas nozīmē tikai nāvi?", Latvijā izskanēs pirmoreiz. Kā iepriekš intervijā radio "Klasika" atzina dziedātāja Evija Martinsone, koncerta iecere ir ļoti neparasta.

Evija Martinsone: Koncerta iecere ir ļoti neparasta
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

"Tas mums bija ļoti interesants un izaicinošs muzikālais materiāls. Interesants gan man kā operdziedātājai, gan mūsu stīgu kvarteta mūziķiem.

Jo tas, kas ir uzrakstīts tieši instrumentālistiem, ir ļoti īpašs, grūts un virtuozs skaņu mežs. Mēs to izvēlējāmies tādēļ, ka tas mums likās visiem ļoti interesants. Tā nu ir sanācis, ka koncerts notiek rudenī, kad mēs visi ieejam pārdomās par gaismu un tumsu, varbūt arī labo un ļauno, un mazliet atejam no vieglajām pavasara un vasaras dvesmām. Un arī šajā mūzikā ir krāsas no tumšajiem, piesātinātajiem toņiem līdz pat dievišķi gaišajiem," teica Martinsone.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti