Kamermūzikas koncertā - Riharda Štrausa jaunības meistardarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Svētdien, plkst. 15:00, Latvijas Radio 1. studijā notiks vācu vēlīnā romantisma pārstāvja Riharda Štrausa kamermūzikas koncerts - ciklu "Pieci klavierdarbi" op. 3 un Sonāti čellam un klavierēm Fa mažorā, op. 6 - atskaņos pianists Endijs Renemanis un "Lielās mūzikas balvas 2009" ieguvējs – čellists Ēriks Kiršfelds, stāsta Latvijas Radio 3 „Klasika” pārstāve Zane Prēdele.

Endijs Renemanis ir klavierspēles pedagogs gan Jūrmalas mūzikas vidusskolā, gan pieaicinātais docētājs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Pianists ieguvis godalgotas vietas vairākos starptautiskos konkursos, to skaitā R. Šūmaņa pianistu konkursā Cvikavā, A. Skrjabina konkursā Parīzē, Nikolaja Rubinšteina 5.starptautiskajā pianistu konkursā Parīzē, pianistu sacensībā Enshedē (balva par labāko laikmetīgās mūzikas atskaņojumu) un citur. Endijs Renemanis uzstājies ar kamerorķestriem "Kremereata Baltica" un "Sinfonietta Rīga", kā arī bijis žūrijas dalībnieks N. Rubinšteina 9. starptautiskajā pianistu konkursā Parīzē. Viņš koncertējis gan Latvijā, gan daudzās citās valstīs, kā arī veicis ieskaņojumus Latvijas Radio.

Viens no labākajiem Latvijas čellistiem - Ēriks Kiršfelds ir Baltijas kamerorķestra Kremerata Baltica solists un čellu grupas koncertmeistars kopš orķestra dibināšanas. Viņš arī Kremerata Baltica seksteta, vēlākā ansambļa KB6 čellists. Bieži uzstājas dažādos kameransambļos. Jau vairākas sezonas Ēriks Kiršfelds ir Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) čellu grupas koncertmeistars un solists, kā arī LSO stīgu kvarteta B.E.E.R. dalībnieks. Par izcilu darbu ansamblī 2009.gadā Ēriks Kiršfelds ir ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu.

Koncerta tiešraidi var klausīties arī mājas lapā http://www.latvijasradio.lv. Latvijas Radio 3 – Klasika jaunumiem seko līdzi http://www.twitter.com/Klasika_LR3 un http://www.facebook.com/programma.klasika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti