Kamermūzikas koncertā Briselē uzstāsies vijolniece Baiba Skride

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien, 15.jūnijā, Briseles Karaliskajā konservatorijā uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Baiba Skride. Kamermūzikas koncertā "Baiba Skride & Friends" kopā ar starptautisku mūziķu sastāvu viņa izpildīs Volfganga Amadeja Mocarta, Johannesa Brāmsa un austrāliešu komponista Breta Dīna opusus.

Koncerta programmā Baiba Skride mūzikas brīžus vadīs kopā ar izciliem izpildītājmāksliniekiem - uz skatuves latviešu vijolniecei pievienosies bulgāru vijolniece Gergana Gergova, austrāliešu altists Brets Dīns, vācu altists Nilss Menkemeiers un vācu čellists Albans Gerhards.

Koncertā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta un Johannesa Brāmsa stīgu kvinteti, kā arī skaņdarbs "Epitaphs" no Breta Dīna daiļrades. Tas veltīts pieciem viņa draugiem, kuri aizgājuši mūžībā viena gada laikā.

Šo pašu programmu kameransamblis jūnijā atskaņos vairākās Vācijas pilsētās - Bādkisingenē, Esenē, Kempenē, Kosfeldā, Neimarktā un Štrālzundē, kā arī slavenajā Londonas Vigmora zālē.

Baiba Skride (1981), kuras vijoļspēli kritiķi salīdzina ar dabas balsi, ir viena no pasaulē pazīstamākajām latviešu mūziķēm. Šobrīd viņa dzīvo Vācijas pilsētā Hamburgā un regulāri iepriecina klausītājus visā pasaulē. Baibas Skrides vārds kļuvis pazīstams visā pasaulē pēc viņas uzvaras Karalienes Elizabetes konkursā Briselē 2001.gadā.

Baibas Skrides un draugu koncerts Briselē ir viens no noslēdzošajiem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti