«Kamēr...» aicina uz «Svētā vēja dziedājumu» pasaules pirmatskaņojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tabakas fabrikas ceturtā stāva zālē 25. un 26. maijā notiks pasaules pirmatskaņojums amerikāņu Džona Lutera Adamsa lielformāta darbam „Svētā vēja dziedājumi”, ko komponistam pasūtījis koris „Kamēr...” un tā mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš.

„Svētā vēja dziedājumi” ir neparasti ar to, ka lielā forma rakstīta tieši korim un to papildinās pavisam neliela sitaminstrumentu partija. Ņemot vērā, ka skaņdarbam nav teksta ( tas rakstīts kā vokalīze), šis darbs būs starptautiski konvertējams un saprotams visur pasaulē.

Reizē ar jauniem muzikāliem un skatuviskiem izaicinājumiem, „Kamēr...” vēlas sev un saviem klausītājiem atklāt radošo kvartālu brīnišķīgās iespējas arī klasiskās un akadēmiskās mūzikas koncertu baudīšanā un šoreiz aicina uz telpu Tabakas fabrikā, kuru koris līdz šim vēl nav apguvis un kuras industriālā vide pieļauj maksimāli radīt šim uzvedumam nepieciešamo atmosfēru.

„Svētā vēja dziedājumi” jau tā sākotnējā iecerē ir rakstīts kā skatuvisks uzvedums un tā izpildīšanai ir nepieciešams īpašs iestudējums. Pasaules pirmatskaņojuma Tabakas fabrikā radošo komandu veido diriģents Jānis Liepiņš, jaunā operrežisore Margo Zālīte, oriģinālais mākslinieks un scenogrāfs Gints Gabrāns, bet vizuālo pasākuma dizainu – Ilmārs Blumbergs.

Korim „Kamēr...” un komponistam Džonam Luteram Adamsam (John Luther Adams) šis ir jau otrais sadarbības projekts, pirmo reizi komponists bija uzaicināts piedalīties kora līdz šim lielākajā starptautiskajā projektā „Pasaules saules dziesmas” 2008. gadā, kad šim ciklam veltīja skaņdarbu „Četras saules debesīs”, kurš organiski iekļaujas arī jaunajā scēniskajā darbā „Svētā vēja dziedājumi”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti