«Kamēr…» diriģents : «Grand Prix» uz skatuves bija maģiska sajūta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Jau uz skatuves bija sajūta, ka koris izdarīja pilnīgi visu, kas ir viņa spēkos, un pat vairāk. Tas tiešām bija maģiski," - šādiem vārdiem pēc jauniešu kora „Kamēr…" uzvaras Eiropas „Grand Prix" koru konkursā Itālijas pilsētā Areco telefonintervijā Latvijas Radio savas sajūtas raksturo kora diriģents Jānis Liepiņš.

„Sajūtas ir neaprakstāmas. Jau uz skatuves man bija sajūta, ka koris izdarīja pilnīgi visu, kas ir viņa spēkos, un pat vairāk. Tas tiešām bija maģiski,” pirmajās sajūtās pēc konkursa telefoniski no Itālijas stāsta kora diriģents Jānis Liepiņš. „Un tas brīdis, kad uzzinājām par šo augsto novērtējumu, tas arī nav aprakstāms vārdos, cik tas bija brīnišķīgi.”

Diriģents norāda, ka konkursā konkurence bijusi ļoti sīva, jo arī pārējie kori bija ļoti augstā līmenī.

Mēs vienkārši gājām ar domu izdarīt visu labāko, ko spējam. Pēc noiešanas no skatuves teicu korim, ka mums nav kauns par to, kā uzstājāmies, un lai tālāk viņi mūs vērtē, kā vēlas. Katrā ziņā mēs izdarījām visu, ko varam, un beigās tas pavērsās mums pozitīvi. Ļoti labi," norāda kora vadītājs.

Kā ziņots, jauniešu koris „Kamēr…" diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā triumfējis Eiropas „Grand Prix" konkursā Itālijas pilsētā Areco, jau otro reizi iegūstot pasaules prestižāko amatierkoru kausu. Eiropas „Grand Prix" ik gadu sacenšas pieci vai seši kori, kas iepriekšējā gadā uzvarējuši kādā no „Grand Prix" posmiem Spānijā, Bulgārijā, Francijā, Ungārijā, Slovēnijā vai Itālijā. „Kamēr…" šajā konkursā piedalījās kā Bēlas Bartoka Starptautiskā koru konkursa laureāts Debrecenā, Ungārijā, kur uzvarēja pagājušajā gadā. Konkursā vēl piedalījās kori no Slovēnijas, Ukrainas, Indonēzijas un Argentīnas.

Vaicāts, kā viņš jūtas, kā kora diriģents, jo Māris Sirmais pērn aizgāja no kora vadības. „Es jūtos lieliski. Koris ir ļoti atsaucīgs (..) Māra idejas, ko viņš izstrādāja 20 gados, es cenšos turpināt,” norāda Liepiņš.

Jāpiebilst, ka koris "Kamēr..." ir vienīgais no Latvijas, kam līdz šim izdevies iegūt prestižo Eiropas "Grand Prix", turklāt nu jau divas reizes: 2004.gadā diriģenta Māra Sirmā, bet šogad - diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti