Kalnciema kvartāls atklāj koncertsezonu ar vērienīgu koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kalnciema kvartāls atklās ceturto koncertsezonu ar vērienīgu Māra Šverna dziesmu kaverversiju albuma „Brāļi un māsas” prezentāciju 15. maijā. Koncerta sākums plkst. 19. 

Māris Šverns ir dziesmu autors, kurš kopš deviņdesmitajiem gadiem darbojas Latvijas pagrīdes mūzikā ar grupu "Baložu pilni pagalmi", kā arī solo. Viņš raksta tik nesavtīgi un patiesi, ka ikkatrs var atrast kādu Māra dziesmu tieši sev un dziedāt to kā savu. To apliecina albums "Brāļi un māsas", kur mūsdienu Latvijas mūziķi atklāj Māra dziesmu spēju skanēt praktiski jebkurā mūzikas žanrā.

Albuma veidošanā piedalījušās grupas un solisti - Elizabete Balčus, „Satellites LV”, „Inokentijs Mārpls”, „Gaujarts”, „Alis P”, „Laika suns”, „Pieneņu vīns”, koris „Juventus”, „Oranžās brīvdienas” un daudzi citi.

15.maija koncertā piedalīsies lielākā daļa albumā iekļauto grupu un mākslinieku: "Manta", "Alis P", "Gaujarts", "Inokentijs Mārpls", koris "Juventus", "Das Sonntags Legion", Sniedze Prauliņa, Anna Ķirse, "Oranžās brīvdienas", "Frontline" un citi.

Dodoties uz Kalnciema kvartālu, var nostaigāt gar Alises ielas ūdenstorni - tieši šajā ēkā ilgu laiku pastāvēja Latvijas underground mūzikas citadele "Tornis", kur notika arī Māra Šverna un viņa grupas "Baložu pilni pagalmi" mēģinājumi un ierakstu sesijas.

Albuma idejas autors, producents un izdevējs - grupas "Hospitāļu iela" izveidotā biedrība "HI". Plašāka informācija par albumu pieejama šeit.

Kalnciema kvartālā šosezon koncerti notiks katru ceturtdienu līdz pat septembra vidum. Programmu veidos pašmāju mūziķu talantīgākās apvienības, kā arī ārvalstu izpildītāji. Kalnciema kvartāls ir iemantojis plašu popularitāti arī ārpus Latvijas, tāpēc ir gaidāmi vairāki pārsteigumi – muzikālās programmas papildinājumi ar negaidītiem viesmāksliniekiem. Tāpat kā līdz šim koncertu programma tiks izziņota neilgu laiku pirms nākamā koncerta, līdz ar to vislabāk informētie būs Kalnciema kvartāla "Facebook" un "Twitter" sekotāji.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti