Kalnciema kvartālā uzstāsies ģitāras virtuozs Rodnijs Brenigans

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ģitāras virtuozs Rodnijs Brenigans (Rodney Branigan) 8. augustā sniegs brīvdabas koncertu Kalnciema kvartālā, lsm.lv pavēstīja Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

Teksasā dzimušais, bet šobrīd Londonā mītošais ģitārists un dziedātājs meistarīgi spēlē divas ģitāras vai ģitāru un klavieres vienlaicīgi. Viņa spēja apvienot neparastās prasmes dvēseliski izdziedātās sirsnīgās dziesmās ir padarījusi mūziķi par vienu no šībrīža populārākajiem Progressive Folk Fusion žanra izpildītājiem.

Pirms Brenigana Kalnciema kvartālā uzstāsies džeza kvartets – Toms Rudzinskis (saksofons), Matīss Čudars (ģitāra), Lennarts Heindels (kontrabass) un Kaspars Kurdeko (bungas). Grupa sastāv no četriem draugiem, kurus vieno mīlestība pret radošu un pārsteigumiem bagātu mūziku. Improvizācijai ir ļoti nozīmīga loma jebkuras kvarteta uzstāšanās laikā, tāpēc katrs koncerts ir unikāls. Kvartets izpilda pašu rakstītas oriģinālkompozīcijas, kas pieskaitāma džeza tradīcijās balstītai alternatīvajai un eksperimentālajai mūzikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti