Kultūras ziņas

Kad Lidijas Auzas gleznas iedvesmo

Kultūras ziņas

Porcelāna dejotājas. Urbānais dokumentālisms

Wordsmith atklāj brīvdabas koncertsezonu

Kalnciema kvartālā sākas koncertsezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar amerikāņu hiphopa mākslinieka Wordsmith uzstāšanos brīvdabas koncertsezonu atklājusi viena no Rīgas dzīvīgākajām kultūrvietām – Kalnciema ielas kvartāls, kas šovasar sola dažādu stilu, tostarp džeza, roka un pat eksperimentālās mūzikas vakarus. 

Hiphopa mākslinieks Wordsmith ir no Baltimoras ASV austrumkrastā.  Lai gan mūziķis uzsver, ka labprāt raksta arī citos žanros, hiphops tomēr esot viņa pirmā mīlestība. Latvija ir viens no pieturas punktiem viņa koncertu tūrē. Līdz ar koncertiem Wordsmith sniedz arī meistarklases.

“Esam Latvijā jau pāris dienas, un esam novadījuši vairākas darbnīcas jauniešiem. Viena no pirmajām bija muzikāla darbnīca “Pret vardarbību”, bija arī darbnīca par hiphopa vēsturi – bērni mācījās rakstīt dziesmas, izmēģināt bungu komplektu, taustiņinstrumentus un horeogrāfiju,” skaidro Wordsmith

Ceturtdien Wordsmith uzstājās Kalnciema kvartālā, piektdien reperi varēs sastapt Jelgavā, bet sestdien Rēzeknē.

“Koncertos būs dzirdams plašs hiphopa spektrs. Es rakstu gan deju un klubu hiphopu, gan politisko un apzināto hiphopu, gan arī iedvesmojošo un motivējošo hiphopu, tāpēc, es teiktu, ka jūs dzirdēsiet labu hiphopa kolekciju,” skaidro Wordsmith. 

Līdz ar Wordsmith uzstāšanos atklāta Kalnciema kvartāla brīvdabas koncertu sezona. Iestājoties siltam laikam, te sagaidāma plaša kultūras programma.
 
“Trešdienās aicināti uz streetfood, ceturtdienās, protams, klausāmies mūziku. Šogad būs atkal dažas leģendas, piemēram, būs “Lādezers”, “Eolika” ir vienmēr liels pieprasījums, tad būs dažādi viesi no Amerikas, no Dānijas, no Nīderlandes, no Beļģijas.  Un papildus mēs esam kļuvuši vēl lielāki un gaidām jūs arī Āgenskalna tirgū, un tur arī, paralēli tā kā tirgus aktivitātēm, ir mums piektdienas vakari, kuros notiks visādas lietas ap ēšanu, mūziku un kino,” ar plāniem vasarai iepazīstina Kalnciema kvartāla radošā direktore Una Meiberga. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti