Kultūras ziņas

Avangarda džeza mūziķi Ventspilī

Kultūras ziņas

Eināra Plūksnas jubilejas izstāde

Rīgā "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra"

Kalnciema kvartālā muzicē «Barcelona Gipsy Balkan Orchestra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kalnciema kvartāla ābeļdārzā 26.maija vakarā griezīsies Balkānu, čigānu un Austrumeiropas ebreju mūzikas suģestējošais virpulis. Par to parūpēsies “Barcelona Gipsy Balkan Orchestra” – raibs dažādu Eiropas valstu mūziķu kokteilis, kura vienojošie elementi ir draudzība un mīlestība uz mūziku un dzīvi.

Grupas “Barcelona Gipsy Balkan Orchestra” soliste nāk no Katalonijas autonomā apgabala Spānijā, bet pārējie mūziķi ir no Itālijas, Francijas, Serbijas, Spānijas, Ukrainas un Grieķijas. Grupa ar koncertiem paspējuši izbraukāt jau lielāko daļu Eiropas valstu, un it visur, kur viņi uzstājas, grupas vēstījums ir vienkāršs - draudzība un mīlestība ir tas, kas starp cilvēkiem nojauc robežas.   

"Mūsu mūzikas svarīgākais vēstījums ir prieks. Katru dienu ir jāpriecājas un jārod laiks meditatīviem brīžiem, lai tavs prāts kļūst brīvs un spēj burtiski sasmaržot dzīves skaistumu. Un mūzika šim mērķim ir vispiemērotākā. Vienīgais, ko mēs cilvēkiem lūdzam – esiet atvērti un izbaudiet mirkli," stāsta akordeonists Matia Skirosa (Itālija).  

Savukārt soliste Sandra Sangiao (Katalonija) uzsver, ka grupa muzicē, "lai skatītajiem palīdzētu izjust, cik dzīve ir brīnumaina". Kad tas saprasts, tad vārdi ir lieki.

"Un vissvarīgākais ir mīlestība! Ja ir mīlestība, tad viss ir iespējams," piebilst mūziķe. 

27.maijā grupai paredzēta uzstāšanās Palangā, bet 28.maijā - Liepājas klubā "Fontaine Palace".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti