Kalnciema kvartālā ieskandinās Vīlandes folkmūzikas festivālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kalnciema kvartālā Rīgā 18. jūlija vakarā ieskandinās vienu no lielākajiem folkmūzikas festivāliem Baltijā un Ziemeļvalstīs – Viljandi festivālu, kas Igaunijas pilsētā Viljandi jeb Vīlandē notiks no 25. līdz 28. jūlijam.

Festivāla ieskaņā Kalnciema kvartālā uzstāsies igauņu trio „Tintura” un Kalnciema kvartāla uzaicinātais beļģu džeza bigbends „Interfak” 23 cilvēku sastāvā. Trio „Tintura” ir arī to mūziķu vidū, kas nākamās nedēļas nogalē pieskandinās Vīlandi.

Ilze Seipule par Viljandi folkfestivāla ieskandināšanu Kalnciema kvartālā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Grupa Igaunijā ir ļoti populāra, īpaši ar to, ka piešķir igauņu folka dziesmām laikmetīgu skanējumu. Šeit, Kalnciema kvartālā, viņi atdzīvinās senās igauņu dziesmas un tradīcijas 21. gadsimta skanējumā, apvienojot vokālu, vijoli un altu," stāsta Kalnciema kvartāla pārstāve Ilze Seipule.

 

"Mums sadarbība ar Viljandi festivālu ir pirmo reizi, jūtamies ļoti pagodināti un priecīgi, jo viņi paši mūs uzrunāja," norāda Seipule. "Festivāls ir sens, ar plašām tradīcijām un ļoti liels – tas ik gadu pulcē vairāk nekā 25 tūkstošus apmeklētāju un apmēram 800 mūziķu, kas uzstājas vairāk nekā simt koncertos, – viņi vēlas piesaistīt arī jaunas auditorijas un iepazīstināt arī latviešus ar šīm tradīcijām.”

Pasākums Kalnciema kvartālā sāksies plkst. 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti