Rīta Panorāma

Intervija ar Aigaru Graubu un telefonintervija ar Aigaru Grāveru

Rīta Panorāma

Skype intervija ar režisoru Uldi Cipstu, kas patlaban strādā Minskā

Koncerts "Flower Power" Kalnciema kvartālā 18. augustā

Kā raibā puķu pļavā – Kalnciema kvartālā gaidāms koncerts «Flower Power»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Koncertsezonas “Rāmie šovi” kulminācijā otrdien, 18. augustā, Kalnciema kvartālā notiks Ievas Salietes, Matīsa Čudara, Jēkaba Nīmaņa un vokālās grupas “Putni” koncerts “Flower Power”, kuru caurvij mīlestības un puķu tēma.

Jaunā programma tapusi pēc Berlīnes Senās mūzikas festivāla "Music Festival Potsdam Sanssouci" ierosinājuma, un koncerts “Flower Power” Kalnciema kvartālā būs pirmā reize, kad tā nonāks pie klausītājiem.

Programmā kā raibā puķu pļavā ietverti tādi darbi, kā popmūziķa “Seal” leģendārā dziesma "Kiss from the Rose", Mārtiņa Brauna kordziesma "Ziedu kompozīcija", 16. gadsimta autoru madrigāli un citas kompozīcijas jaunos, šim izpildītāju sastāvam tapušos aranžējumos.

Matīsa Čudara triloģijā "Es nomodā par tevi palecos" satiekas trīs savstarpēji ļoti atšķirīgu autoru – Ivetas Šimkus, Arvīda Ulmes un Aivara Neibarta – dzejas rindas. Bet Jēkabs Nīmanis darbam "Naktī bira zelta rasa" izvēlējies Teodora Zeiferta tekstu.

“Šis noteikti nebūs koncerts, kurā būs daudz kaut kādas skatuviskas izspēles un skatuviskas kustības, – galvenā koncentrācija ir uz mūziku, un tas žanrs arī to pieprasa,” skaidro vokālās grupas “Putni” vadītāja Antra Dreģe. Viņa arī atzīmē: ““Flower power” jeb “puķu spēks” ir puķu un hipiju laiks – šķiet, ka ir ļoti daudz mūzikas un ļoti daudz visa kā, bet, kad es sāku vairāk interesēties par to repertuāru, tā nebūt nebija. Atsaucoties uz šo te nosaukumu un šīm asociācijām, mēs programmā arī esam iekļāvuši dažus no hipiju laika hitiem, kuri ir pasniegti tādā senās mūzikas “mērcē”. Tajos aranžējumos, protams, ir klātesošs arī klavesīns, ko spēlēs Ieva Saliete. Līdz ar to senatnīgais skanējums tiek panākts caur šo te instrumentāciju.”

“Mūsu iepriekšējā sadarbība tieši šajā pašā kompānijā notika pirms diviem gadiem – 2018. gadā, kad mēs pirmo reizi satikāmies šādā sastāvā, lai atskaņotu dziesmas “Klusa nakts, svēta nakts” 200 gadu jubilejas koncertu. Mums šī sadarbība likās tik iedvesmojoša un jauka, ka mēs ar prieku piekritām Berlīnes festivāla uzaicinājumam šādā sastāvā uzstāties pie viņiem,” skaidro Dreģe.

18. augusta koncertā Kalnciema kvartālā klausītājus mūzikā sagaidīšot daudz mīlestības, atzīmē Dreģe. “Jo, manuprāt, visa skaistākā mūzika ir uzrakstīta par mīlestību. [..] Manuprāt, tā programma ir izdevusies ļoti skaista.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti