JVLMA viesosies solo klarnetists Fransuā Benda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) viesosies viens no pieprasītākajiem solo klarnetistiem Eiropā Fransuā Benda (Francois Benda), pavēstīja JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Benda JVLMA viesosies jau otro reizi un sniegs meistarklases klarnetes spēlē no 1. līdz 5.jūlijam.

Mūziķu dinastijas pārstāvis Benda dzimis Brazīlijā un solista karjeru sācis 1988.gadā ar Karla Nīlsena Klarnetes koncerta atskaņojumu Cīrihes Tonhallē un Volfganga Amadeja Mocarta Koncerta izpildījumu Ženēvas Viktorijas zālē. Kopš tā laika Benda regulāri uzstājas ar labākajiem sava laika orķestriem, tostarp ar Bavārijas Radio orķestri, Ķelnes un Bāzeles simfoniskajiem orķestriem, Lozannas, Berlīnes un Prāgas kamerorķestriem, Leipcigas „Bach Collegium”, Vīnes Filharmoniķiem, Padovas un Veneto kamerorķestriem un citiem.

Benda vienlīdz labi iejūtas gan klasiskā repertuārā, gan mūsdienu mūzikas izpildījumā – vairāki mūsdienu nozīmīgākie komponisti veltījuši viņam savus darbus un lūguši viņam izpildīt savu darbu pasaules pirmatskaņojumus.

1991.gadā Romā Benda saņēma balvu „Premio internationale per le Arti dello Spettacolo”, kura tikusi piešķirta arī Marselam Marso un Rudžēro Raimondi.

Līdztekus koncertdarbībai Fransuā Benda ir arī pedagogs un ir Berlīnes Mākslu universitātes un Bāzeles Mūzikas akadēmijas profesors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti