JVLMA simfoniskais orķestris atklās sezonu Jāzepa Vītola zīmē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris atklās sezonu ar koncertu "Jāzepa Vītola zīmē" sestdien, 28. septembrī, JVLMA Lielajā zālē.

Koncerts būs ne tikai veltījums 150. gadadienā Mūzikas akadēmijas patriarham Jāzepam Vītolam, bet arī satikšanās mūzikā ar Vītola laika komponistiem un viņa skolniekiem Ādolfu Skulti, Jāni Ivanovu un Ādolfu Ābeli, kuri tā vai citāti savu daiļradi veidojuši Meistara zīmē.

Šis koncerts būs arī īsta JVLMA simfoniskā orķestra katedras mācībspēku parāde, jo pie diriģenta pults stāsies Imants Resnis, Mārtiņš Ozoliņš, Viesturs Gailis un Andris Vecumnieks.

Koncertā skanēs 20. gadsimta 20.-30.gadiem raksturīgā latviešu simfoniskā mūzika, kas iezīmē dažādus stilistiskus vaibstus – gan romantismu un impresionismu, gan neofolklorismu un pat ekspresionismu. Programmā iekļauti Jāzepa Vītola uvertīra "Sprīdītis", Ādolfa Skultes simfoniskais tēlojums "Viļņi", Ādolfa Ābeles simfoniskās miniatūras (Simfonisks dzejolis "Vīzija" un meditācija simfoniskajam orķestrim "Vientulībā") un Jāņa Ivanova Pirmā simfonija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti